Gängledare misstänkt för skotten

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-27

räckte inte för häktning Tingsrätten tyckte inte att Dany Moussa skulle häktas. ”Jag skulle bli förvånad om han åtalas”, säger hans advokat.

Gängkriget i Södertälje trappas upp.

Nya bevis pekar mot att X-teamledaren Dany Moussa var inblandad när tre män i Södertäljenätverket besköts i april.

– Vi misstänker att han har varit delaktig utan att direkt vara gärningsman, säger kammaråklagaren Marcus Ekman.

Dany Moussa har tidigare av insatta källor pekats ut som den som beställt attentatet mot Södertäljenätverket i april. Målet ska ha varit att nå rivaliserande ledaren Bernard Khouri.

Men Moussa har inte varit misstänkt av polisen för mordförsöket.

Förrän nu.

Nya uppgifter

Fyra personer med koppling till Bandidos undergrupp X-team åtalades i onsdags för det misslyckade mordförsöket. Kort därefter fick polisen nya uppgifter om händelsen som var ”väldigt besvärande” för Dany Moussa, säger Marcus Ekman.

Dany Moussa greps i fredags, misstänkt för medhjälp till mordförsöket.

– Det påstås att han har haft kontakt med skyttarna på något sätt, säger hans advokat Slobodan Jovicic.

Åklagaren begärde Dany Moussa häktad i går, men tingsrätten tyckte inte att bevisen var skäl nog att hålla honom inlåst. Efteråt var Moussa nöjd.

– Jag har lärt mig att vara tyst, säger han till Aftonbladet.

Bröderna döda

Han är fortfarande misstänkt för händelsen, men Slobodan Jovicic tar lätt på misstankarna.

– Åklagaren konkretiserar inte misstankarna. Jag skulle bli förvånad om Moussa åtalas efter det här, sa han efter förhandlingen.

Marcus Ekman överklagade i morse häktningsbeslutet och hoppas att Svea hovrätt ska besluta om en ny häktningsförhandling.

– Vi delar inte tingsrättens bedömning, Moussa är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i brotten, säger han.

Södertäljenätverket tros vara ansvarigt för mordet på Moussas två bröder Eddie och Yaccoub i juli som en hämnd för mordförsöket i påskas. Det fallet är ännu olöst.