Ny knarktunnel hittad – hade industrihiss

Publicerad 2016-04-22

Knarktunneln har industrihiss för tio personer och var närmare en kilometer lång.

Polisen hittade tonvis med droger och stora mängder kontanter i den dolda gången 14 meter under gränsen mellan USA och Mexiko.

– Det är något helt annat än vad vi tidigare stött på, säger åklagaren Laura Duffy.

Tunneln är den 13:e som den amerikanska knarkpolisen hittar i gränsområdet mellan Kalifornien och Mexiko, tre på samma gata i San Diego.

Den senaste tunneln skiljer sig dock från de tidigare, enligt myndigheterna.

Dels är den mycket smal och längre än andra tunnlar, och dels leder den inte upp i någon byggnad på den amerikanska sidan, skriver The Guardian.

På den mexikanska sidan återfanns mynningen i en garderob i ett hus i Tijuana. I garderoben dolde sig en ”industrihiss” med plats för åtta till tio personer som ledde ner till den cirka 800 meter långa tunneln som knappt är en meter vid, enligt The Guardian.

På den amerikanska sidan såg tunneln bokstavligt talat dagsljus, mynningen återfanns på en parkeringsplats på en industritomt och var endast täckt med en sopcontainer.

Under sin spaning uppmärksammade polisen hur en container lastades ombord på en lastbil och när fordonet senare stoppades och containern kontrollerades upptäcktes cirka ett ton kokain och närmare fem ton marijuana, skriver The Guardian.

– Det här är det största kokainbeslaget kopplat till en tunnel hittills, säger åklagaren Laura Duffy till Reuters.

Sex personer har gripits i anslutning till att tunneln upptäckts, rapporterar The Guardian.

Följ ämnen i artikeln