Regeringen kallar till extra krismöte

TT

Publicerad 2022-10-11

Statsminister Magdalena Andersson (S). Arkivbild.

Regeringen kallar in krishanteringsrådet till ett extra möte med anledning av situationen i omvärlden, rapporterar Expressen.

Förutom ordinarie deltagare som överbefälhavaren, rikspolischefen, Säpochefen och MSB:s generaldirektör har även Energimyndigheten, Finansinspektionen, Försäkringskassan, Livsmedelsverket, Skatteverket och Trafikverket kallats till mötet som hålls på torsdag.

Enligt kallelsen ska mötet handla om ”samverkan och ömsesidigt informationsutbyte om myndigheternas arbete och beredskap med anledning av omvärldsutvecklingen”.

Krishanteringsrådet har två ordinarie möten per år men kan utöver det sammankallas vid kriser och allvarliga händelser. Sådana extra möten har hållits bland annat vid krigsutbrottet i februari i år och i början på pandemin i mars 2020, noterar Expressen.

Vem eller vilka som företräder regeringen på mötet framgår inte, men kallelsen kommer från statsministerns statssekreterare Emma Lennartsson och chefen för regeringskansliets krisberedskap Annika Brändström.