Flickvännen: ”Jag bröt ihop”

Hennes pojkvän är åtalad för att ha hängt en man i ett träd

Publicerad 2023-10-15

Fem tonåringar är åtalade för att ha hängt en 26-årig taxichaufför i ett träd.

När rättegången inleds sitter flickvännen till en av killarna på åhörarplats.

– För mig är det fortfarande en chock. Jag kan inte förstå mig på det alls, säger den unga kvinnan i podden Aftonbladet Krim.

Rättegången mot en 16-årig flicka och fyra bröder, 16 till 18 år gamla, pågår i Attunda tingsrätt.

Enligt åtalet lurade ungdomarna en 26-årig man att komma till ett naturreservat i Enköping en kväll i slutet på mars. Där misstänks de ha mördat mannen genom att hänga honom i ett träd. Sedan ska de ha försökt iscensätta brottsplatsen så att det ska se ut som ett självmord.

Enligt polisen ska ett motiv till dådet vara att flickan tidigare anmält 26-åringen för våldtäkt, en anmälan som lades ner av polisen.

Gillar att fiska och grilla

Den unga kvinnan känner de fyra bröderna väl. Hon blev bekant med dem då de tränade samma kampsport. En av dem blev senare hennes pojkvän.

De mordmisstänkta ungdomarna.

Hon beskriver pojkvännen som en kille som det är väldigt roligt att umgås med.

– Han är en väldigt speciell person. Väldigt pratglad, väldigt bubblig liksom.

– Alla bröderna är väldigt härliga att vara runt. Jag har varit på några träningsresor med dem. De gillar att fiska, att grilla och att träna.

”En tung och hemsk känsla”

Flickvännen satt på åhörarplats när rättegången inleddes. Hon beskriver känslan när hon kom in i rättssalen och fick se sina vänner:

– Jag bröt ihop direkt. Det var fruktansvärt chockerande. Att få se dem sitta där – allt kändes mer verkligt. Och det var en väldigt tung och hemsk känsla.

Efter dådet syns två av de åtalade pojkarna på en tågstation.

Hon är chockad över brottet som ungdomarna nu är åtalade för.

– Jag kan inte förstå mig på det alls. Jag har försökt att förstå på något sätt hur pusselbitarna ska sitta ihop. Men jag kan inte göra det. Jag har väldigt bra relation med hela familjen. Jag kan inte förstå hur det har kommit till det här stadiet där de har hamnat.

Nu hoppas hon att hennes vänner ska bli frikända och att allt ska bli som vanligt igen.

– Jag oroar mig för dem väldigt mycket. Om de blir dömda och det visar sig att de är skyldiga, det är ju fruktansvärt. Jag försöker hålla hoppet så gott det går och att det kommer bli bra.

Följ ämnen i artikeln