Uppgifter: Svensk man skjuten till döds i Bosnien

Publicerad 2023-10-31

En svensk man har skjutits i Bosnien.

En man i 30-årsåldern har skjutits till döds i Sarajevo i Bosnien.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det handla om en person med kopplingar till Foxtrotnätverket.

Skottlossningen inträffade vid klockan 16.30-tiden på tisdagen.

Enligt Aftonbladets uppgifter handlar det om en svensk man i 30-årsåldern och med koppling till Foxtrotnätverket som skjutits ihjäl i Bosniens huvudstad Sarajevo.

Händelsen beskrivs som en avrättning i bosnisk media som även skriver att det handlar om en svensk man med koppling till gängkriminalitet i Sverige. De misstänkta skyttarna ska ha färdats på cykel när skotten avlossades.

Ytterligare en man skadades lindrigt skriver bosnisk media. Det ska handla om en bosnisk medborgare.

Vittne: Sprang ut

SVT Nyheter har pratat med ett vittne som säger:

– Jag satt och åt på en restaurang när jag hörde skottlossning och sprang ut. Då ser jag en kille ligga på marken, personen.

Inga personer har gripits och just nu pågår en polisjakt.

Aftonbladet har varit i kontakt med polisen i Sarajevo som under tisdagskvällen inte kan bekräfta att det ska handla om en svensk medborgare som blivit skjuten.

Aftonbladet har sökt Utrikesdepartementet som ännu inte kan bekräfta uppgifterna.

”UD har tagit del av uppgifter i media att en svensk medborgare har avlidit i Sarajevo. Svenska ambassaden i Sarajevo undersöker uppgifterna”, skriver presstjänsten i ett mejl till Aftonbladet.

Vidare skriver UD:

”Av hänsyn till de inblandade hanteras frågor som rör dödsfall i utlandet mycket noggrant och arbetet följer en rutin som bland annat kräver att dödsfall i utlandet kan bekräftas av lokala myndigheter.”

Sedan augusti har flera skjutningar och våldsdåd med koppling en intern strid inom Foxtrotnätverket inträffat. Nätverket har splittrats och delats upp i två sidor – en sida som är lojal med ledaren Rawa Majid – den andra med hans tidigare högra hand Ismail Abdo.

Följ ämnen i artikeln