Här är italienarnas karantänsregler

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
60 miljoner italienare omfattas av regeringens karantänsregler som gäller fram till den tredje april. Arkivbild.
Foto: Claudio Furlan/AP
60 miljoner italienare omfattas av regeringens karantänsregler som gäller fram till den tredje april. Arkivbild.

Hela Italien sitter i karantän och 60 miljoner italienare uppmanas att stanna hemma. Går de ändå ut finns det inte mycket att ta sig för – det mesta är stängt och en meters avstånd måste hållas. Följande gäller fram till den tredje april.

Resor

Resor är endast tillåtet om de görs av brådskande hälso- eller arbetsrelaterade skäl. Företag uppmanas att ge sin personal ledigt för att antalet resor till och från jobb ska minska.

Personer som har testats positivt för covid-19 får inte lämna sina hem. Personer som inte har testats men som har feber eller visar andra symptom uppmanas att stanna hemma.

Möten på offentlig plats

Alla former av folksamlingar på offentlig plats är förbjudna och idrottsevenemang ställs in. Det inkluderar fotbollsmatcher i högstaligan Serie A.

Undantag görs för träning inför nationella och internationella idrottstävlingar, till exempel OS. Publik på träningen är dock inte tillåten.

Badbassänger, span, idrottshallar och skidanläggningar är stängda.

Nöjen

Museum, biografer, teatrar, nattklubbar och kasinon är stängda. Undantag görs för barer och restauranger som får fortsatt hålla öppet, men bara mellan 06.00–18.00. Dessutom måste gästerna hålla minst en meters avstånd till varandra.

Skolor och religiösa mötesplatser

Skolor och universitet över hela landet är stängda och prov är inställda.

Religiösa institutioner, till exempel kyrkor, fortsätter att hålla öppet. Även här måste besökare hålla en meters avstånd till varandra och bröllop, dop och begravningar får inte genomföras.

PODD Kan coronaoro och kollapsat oljepris leda till en ny finanskris?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om ekonomi med Jonas Ekblom.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

LÄS VIDARE

Publicerad: