Kvinna skjuten till döds i Torshälla

Publicerad 2023-12-14

Arkivbild.

Den 46-åriga kvinnan hittades livlös vid en cykelväg i Torshälla – först på sjukhuset upptäckte vårdpersonal att hon blivit skjuten.

Men varför är fortfarande oklart.

– Det finns ingen känd hotbild mot kvinnan i nuläget, säger Elenore Ingårda, gruppchef grova brott, polisområde Södermanland.

Det kom in som ett sjukdomslarm tidigt i måndags morse. En kvinna troddes ha varit med i en cykelolycka i Torshälla i Eskilstuna kommun och hennes hjärta hade stannat.

Personer som hittade kvinnan inledde livräddande insatser i väntan på ambulans men den 46-åriga kvinnans liv gick inte att rädda.

Först på sjukhuset visade det sig, när kvinnan undersöktes, att hon i själva verket hade blivit skjuten.

På en pressträff som polisen idag höll om det misstänkta mordet berättade utredningsledarna om det pågående polisarbetet.

– Det finns ingen koppling till gängkriminalitet eller sådant. Vi har ingen person frihetsberövad för det här så vi jobbar brett, säger Elenore Ingårda, gruppchef grova brott, polisområde Södermanland.

Inte heller ska det finnas någon idag känd hotbild mot kvinnan, som själv bodde i Torshälla.

Hur många skott kvinnan dödats med och med vilket vapen är ingenting polisen vill kommentera i nuläget. Inte heller om kvinnan hade övriga skador på sin kropp som kan ha med händelsen att göra.

– Vi har tyvärr i Sörmland och Eskilstuna erfarenhet av grova brott. När det sker så är det vår högsta prioritet att sätta en solid organisation kring utredningen. Det har vi gjort även den här gången. Vi har hela polisområde Sörmland engagerade i detta, säger Camilla Helgesson, chef utredningssektionen, polisområde Södermanland.

Tekniska spår från platsen har skickats till NFC, nationellt forensiskt centrum, och vittnen ska höras.

Men varför kvinnan sköts och av vem är fortfarande oklart.

Eskilstunapolisen vill därför ha mer tips och vädjar allmänhet som sett eller hört något runt Ringvägen, Edvardslundsgatan och Germundsgatan i Torshälla vid 05.30-06.20-tiden, att kontakta polisen.

– Alla tips är välkomna.

Följ ämnen i artikeln