Tatijana dödades i ”säkra korridoren”

Uppdaterad 2022-03-10 | Publicerad 2022-03-09

Tatijana och hennes två barn dödades i Irpins humanitära korridor.

Nu sprids bilderna som väcker ilska över hela världen.

– Den ryska armén är brottslingar, säger hennes arbetsgivare i ett uttalande.

I måndags körde en man genom grindarna på den ryska ambassaden i Dublin och delade ut bilder på civila som dött i Ukraina. En av dem föreställde Tatijana Perebeijnos, 43, och hennes två barn.

Familjen befann sig i Irpin i utkanten av Kiev och vandrade i en av de fredade humanitära korridorerna när de besköts av ryskt artilleri.

Tatijana, hennes nioåriga dotter och en artonårig son dog omedelbart när en granat slog ner tätt intill dem.

Familjen befann sig i Irpin i utkanten av Kiev och vandrade i en av de fredade humanitära korridorerna när de besköts av ryskt artilleri.

Dånande explosioner

New York Times reporter på plats bevittnade hur civila tvingades korsa farliga gator i Kiev för att ta sig ut från huvudstaden.

Familjer bildade små grupper och fick hjälp av soldater som rusade fram för att hämta yngre barn eller ta hand om bagage när en serie ”dånande explosioner” föll och träffade gatan människorna befann sig på

Bilder på familjen som täcks över med blodiga lakan, trots att Ryssland lovat eldupphör, har fått omvärlden att rasa.

– Det finns inga ord för att beskriva vår sorg eller bota vår smärta. Men för oss är det viktigaste att inte låta Tanija (Tatijanas smeknamn, reds. anm) och hennes barn enbart förbli statistik. Hennes familj blev offer för den oprovocerade beskjutningen mot civila, som under varje lag är ett brott mot mänskligheten, säger it-företaget Tatijana jobbade på i ett uttalande.

Tatijana Perebeijnos, 43, och hennes två barn dödades i Irpins humanitära korridor.

”Kunde inte lämna”

– Den ryska armén är brottslingar, och de borde stoppas. Våra hjärtan är krossade. Våra böner är för alla ukrainare, som kämpar för sin rätt att existera.

Enligt Tatijanas chef Mikita Mikado hade familjen planerat sin flykt en längre tid, men tvingats stanna kvar.

– Tyvärr kunde de inte lämna Irpin tidigare på grund av hennes sjuka mamma, skriver han på Instagram.