26-åring får fängelse efter enorma knarkfyndet

Publicerad 2020-05-01

Arkiv.

Vad som började med ett ingripande mot snatteri resulterade i ett tillslag mot en knarkcentral.

En 26-årig man förvarade hundratusentals narkotikaklassade tabletter i ett vindsförråd och dömdes under torsdagen för grovt narkotikabrott.

Vakter vid Triangelns köpcenter i Malmö tog i september en ung man för snatteri. Men när polisen tillkallades till vakternas lokal växte misstankarna mot mannen och en husrannsakan av 26-åringens telefon genomfördes.

Enligt domen fanns det bilder och meddelanden i telefonen som pekade på att mannen sysslat med knarkaffärer. Utöver bilderna fanns en film som visar hur mannen kastar stora summor pengar i luften. Efter att telefonen genomsökts beslutade polisen sig för att göra tillslag vid två adresser i Malmö. På den ena adressens vindsförråd hittades väskor med 235 889 narkotikaklassade tabletter.

Sov i lånad lägenhet

26-åringen menar i förhör att tabletterna inte tillhör honom. Han säger att han bara tillfälligt varit i Sverige för att göra en bilaffär. Han har då fått låna lägenheten med tabletterna av en bekant. Anledningen till att hans dna funnits på och i väskorna förklarar han med att han ska blivit ombedd av lägenhetsinnehavaren att flytta dem från lägenheten till vinden.

Tingsrätten skriver i sin dom att det framgår tydligt att 26-åringen haft vetskap om, och tagit del i att förvara tabletterna. Och att hans dna tyder på att han hanterat dem mer är han uppgett. Sammanlagt med sms-meddelanden om narkotikaaffärer menar de att det står utom rimligt tvivel att tabletterna inte ska vara hans. 26-åringen döms därför för grovt narkotikabrott till fängelse i 5 år.

Följ ämnen i artikeln