Bajsmysterium på häktestoan

Publicerad 2011-06-28

Missnöje tros vara motivet

Personalen skulle omplaceras.

Skitjobbigt, tyckte en anställd på häktet i Ystad – och utförde en bajsattack på anstaltens

toalett.

– Det är sånt som

händer på arbetsplatser, säger Richard Boström, ställföreträdande chef för kriminalvården i Ystad.

KLETIGT PÅ JOBBET Efter omplaceringar vid kriminalvården i Ystad smetade någon ner väggarna på toaletten med avföring. Gärningsmannen tros vara en anställd. ”Men samtidigt är det sånt här som kan hända på arbetsplatser”, säger Richard Boström, ställföreträdande chef för kriminalvården i Ystad.

Städerskan möttes av en chocksyn när hon kom till jobbet efter helgen.

– Toalettborsten var kraftigt nedsölad med avföring som smetats ut på väggarna och torkat in, säger Boström som tillägger:

– Det kan inte ha varit

speciellt trevligt för henne.

Väggarna var även nedkissade och dörren hade lämnats på vid gavel. Märkligt nog hade själva toalettstolen undsluppit attacken.

Dramat utspelade sig

i påskas när häktet var föremål för en stor omorganisation. Men nyheten spreds inte förrän lokala medier snappade upp ett mötesprotokoll i går.

– Vi genomförde omplaceringar. Det kan hända att någon inte fått den plats han eller hon ville och av den anledningen blivit missnöjd. Man kan dra den slutsatsen, men vi vet

faktiskt inte.

Enligt Boström har dock alla anställda visat sin avsky för snuskdådet, som han uppfattar som ”ofattbart”.

– Det är mycket märkligt. Man undrar om någon plötsligt blivit sjuk. Men samtidigt är det sånt här som kan hända på arbetsplatser.

Får häktespersonal verkligen bete sig på det här sättet?

– Det kan man fundera på. Hursomhelst har ingen trätt fram och sagt ”det var jag”. Och vi har ingen större förhoppning om att det ska ske, säger Boström.