Demonstranter störde trafiken på Essingeleden

Publicerad 2022-05-30

Demonstranter på Essingeleden orsakade trafikstörningar under morgonen.

Polisen tvingades föra bort ett tiotal personer från vägen.

– Vi kommer att varna och störa tills regeringen återställer våtmarkerna, säger Alfred Westh på klimataktivistgruppen Återställ Våtmarker.

Polisen larmades under morgonen till Essingeleden i Stockholm med anledning av att en grupp demonstranter blockerat vägen och stoppat trafiken. Vid klockan åtta på morgonen anlände polisen.

– Det här började strax innan klockan åtta och vi har patruller på plats, sa Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen tidigare under morgonen.

Strax innan nio meddelade polisen att ett tiotal människor förts bort från vägen och att trafiken rullar som vanligt igen.

”Kommer varna och störa”

På sin Facebook-sida skriver klimataktivistgruppen Återställ Våtmarker att man idag genomför blockader av motorvägar. En video på gruppens kanal visar hur poliser flyttar på demonstranterna vid Essingeleden.

Alfred Westh, en av de människor som deltar i rörelsen Återställ Våtmarker säger att gruppen kommer att fortsätta att demonstrera.

– Vi kommer att varna och störa tills regeringen återställer våtmarkerna, det är huvudbudskapet till varför vi gör det här, säger han.

Följ ämnen i artikeln