I dag åtalas 47-åringen

Uppdaterad 2015-04-24 | Publicerad 2011-06-01

Misstänks ha våldtagit och hållit minst en kvinna fången i ödetorpet

Hela historien om den nu misstänkte 47-åringen började när två amatörfotografer hittade en ”sextortyrkammare” i ett ödehus utanför Halmstad.

HALMSTAD. Bojor, kättingar, sexleksaker och vuxenblöjor.

Ödetorpet utanför Halmstad har enligt åklagaren varit en tortyrkammare där minst en kvinna våldtagits och hållits fången.

I dag väcks åtal i det uppmärksammade målet.

Historien började rullas upp den 7 mars i år.

Två hobbyfotografer gjorde ett makabert fynd i ett ödehus i Vrangelsro, norr om Halmstad. I den mörka, fuktiga källaren fann de ett rum som i det närmaste såg ut som en sextortyrkammare.

Vuxenblöjor och sexleksaker

På golvet låg en madrass. Över den fanns snaror med handklovar och spännen fästade i taket.

När polisen undersökte platsen hittade man även vuxenblöjor, flera sexleksaker och handfängsel. Allting sammantaget gjorde att man misstänkte att någon kunde ha hållits i källaren mot sin vilja.

När bilderna från ödehuset publicerades i Aftonbladet kände en kvinna i 30-årsåldern igen sig.

Hon kontaktade polisen och berättade att hon för cirka fem år sedan hade hållits fången i flera dagar – i just den källaren. Då valde hon att inte polisanmäla. Varför vill polisen inte berätta, men säger att kvinnan gett en förklaring.

Känd av polisen

Måndagen den 28 mars hämtades en 47-årig man från Halland till förhör hos polisen i Halmstad, samme man som i dag åtalas.

Han är känd av polisen sedan tidigare och har i en annons på en kontaktsida på internet efterlyst sexpartners till skräckhuset under rubriken: ”Undergivna slynor till min tortyrkällare, för stränga uppdrag utan möjlighet till nåd. Helst från Halland.”

Teknisk bevisning ska även binda honom till torpet.

I mitten av april anmälde också en 49-årig kvinna mannen för våldtäkt.

Våldtäkten ha ägt rum i Falkenberg i slutet av år 2006.

Kan lida av psykisk störning

47-åringen medger att han varit i torpet, men nekar till brott. En liten sinnesundersökning visar att han kan lida av en psykisk störning – själv menar han att han påverkats av starka mediciner.

Rättegången är planerad att pågå i Halmstad tingsrätt den 13, 14 och 15 juni.

Klockan elva väcks åtal mot 47-åringen. Aftonbladet rapporterar direkt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln