Han dog i franska attacken

Uppdaterad 2015-06-29 | Publicerad 2015-06-28

Skulle ha fyllt 55 år i dag

Här är den första bilden av Hervé Cornara, 54, som dödades vid attacken i Frankrike.

54-årige Hervé Cornara var ägare till budfirman ATC Transport i Chassieu. Det var han som föll offer vid den blodiga attacken mot en amerikanskägd gasfabrik i Saint-Quentin-Fallavier, några mil utanför Lyon, i fredags.

Transportchefen ska i mars ha anställt den huvudmisstänkte Yassin Sahli, som sedan greps av polisen misstänkt för attacken, som budbilschaufför, enligt The Guardian.

Gillade fotboll

Borgmästaren Thierry Pouzol i Cornaras hemby kallade i lördags samman byborna till en tyst minut. 300 personer deltog, enligt Le Figaro. Cornara, som skulle ha fyllt 55 år i dag, sörjdes och hyllades som en god granne, vän och medborgare.

Hans sida på sociala medier visar att han var fotbollsintresserad och supporter till klubben Olympique Lyonnais och att han gillade musikgruppen Black eyed peas.

Enligt de första resultaten från obduktionen har man funnit spår efter kvävning och stickskador, men dödsorsaken är ännu inte fastställd, enligt lokaltidningen Le Dauphiné Libéré.

Misstänkte terroristen skickade "selfie"

Kroppen hittades vid bilen utanför gasfabriken, enligt åklagaren François Molins. Bredvid låg en kniv. Det avhuggna huvudet hittades hängande på ett stängsel. Intill hittades flaggor med Shahadah, islams trosbekännelse, i arabisk skrift.

35-årige Yassin Sahli beskrivs som en gift trebarnspappa från Saint-Priest, som haft kopplingar till en grupp radikala salafister. Han ska i samband med dådet ha skickat en makaber "selfie" till ett kanadensiskt mobilnummer med appen WhatsApp, enligt en poliskälla till AFP.

Men det har inte gått att se var mottagaren befunnit sig. Det finns obekräftade uppgifter om att mottagaren ha funnits i Syrien, enligt The Guardian.

Två bilder ska ha hittats i Sahlis mobiltelefon. De ska ha tagits innan huvudet hängdes upp på stängslet, enligt Le Monde.

Polisen: Nu pratar han

Efter timmar av tystnad har Salhi börjat prata med utredarna om de fasansfulla brott han misstänks för. Nu ska han grillas av polisen som söker efter ledtrådar och motiv till varför han attackerade fabriken, halshögg sin chef och skickade bilden, enligt TT.

Ingen terrorgrupp har ännu tagit på sig attacken. Enligt åklagaren verkar det i nuläget som att Sahli har agerat ensam under attacken.

– Det är ingenting som tyder på att den gripne hade medhjälpare under angreppet, sa François Molins i fredags kväll.

Målet med attacken ska ha varit att orsaka en jättelik gasexplosion. Men Yassin Sahli tros ha missberäknat hur explosiva fabrikens kemikalier var. Två personer skadades i attacken.

Sahlis fru och syster hålls i förhör av polisen och fjärde person greps i fredags, men ingen av dem uppges vara misstänkt för något brott.

Följ ämnen i artikeln