Okänd identitet på 20 passagerare

Uppdaterad 2014-07-21 | Publicerad 2014-07-18

298 personer dog när MH17 störtade.

Fortfarande är 20 passagerare oidentifierade.

Malaysia Airlines kan fortfarande inte tala om varifrån 20 personer på det nedskjutna planet MH17 kommer.

I ett uttalande har Malaysia Airlines sagt att det bland MH17:s passagerare fanns åtminstone 189 holländare, 27 australiensare, 44 malaysier (inklusive 15 i besättningen), tolv indonesier och nio britter, skriver The Guardian.

Övriga passagerare kom från Tyskland, Belgien, Filippinerna och Kanada.

Under en presskonferens som hölls i Malaysia framkom att de fortfarande undersöker identiteten på fyra personer, för att verifiera var de kommer ifrån.

Anledningen till att deras nationaliteter är okänd ska vara att de var i transit.

Strax efter 03 i natt meddelade svenska utrikesdepartementet att inga svenska medborgare hade funnits ombord på MH17.

Enligt Malaysia Airlines var identiteten på 20 av de 298 omkomna passagerarna fortfarande okänd i morse. Hur kan ni veta att de inte är från Sverige?

– Vi har inte fått någon information om att några svenskar skulle ha funnits med ombord. Jag får be om att få återkomma till dig lite senare, säger Jon Pelling vid UD:s presstjänst.

I ett uttalande säger Najib Razak, Malaysias premiärminister, att planets rutt hade förklarats säker av International Civil Aviation Organisation, skriver The Daily Star.

Han säger också att planet inte ringde något nödsamtal.

– Malaysia kan inte verifiera anledningen till denna tragedi. Men vi måste – och vi ska – ta reda på exakt vad som hände med det här planet, säger Najib Razak.