Boende efter misstänkta dubbelmordet i Södertälje: ”Finns inga ord”

En anhållen

Uppdaterad 2024-04-25 | Publicerad 2024-04-24

SÖDERTÄLJE. Två barn misstänks ha mördats inne i en bostad i Södertälje.

I bostadsområdet i Södertälje är stämningen nedstämd. 

– Det finns inga ord som kan beskriva den här gärningen. Det är fruktansvärt, säger en boende i området som kände familjen. 

Två små sparkcyklar står uppställda bredvid varandra – en blå och en rosa. En liten fotboll i färgerna gul och blå ligger på tomten och bredvid den, en pall, avsett för ett barn. På ett bord ute på husets tomt ligger två leksaksvattenpistoler. 

Det var här i området i Södertälje som de två barn hittades döda på tisdagskvällen. Exakt var brottet ska ha ägt rum är oklart men det var inne i bostaden som barnen hittades. Enligt Aftonbladets uppgifter var en en pojke och en flicka i skolåldern.

Två familjemedlemmar, en man i 35-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern, anhölls under onsdagen. Kvinnan i 40-årsåldern släpptes dock under torsdagen, skriver Ekot.

Två sparkcyklar står uppställda utanför bostaden.

”Går inte att sätta ord”

En boende i området berättar att han kände hela familjen.

– Vi är alla i chock. Man hör om grejer som händer, men att det händer så långt ifrån oss, berättar mannen.

På onsdagsmorgonen hade avspärrningsbanden till stor del tagits bort förutom på baksidan av huset. Polisen hade hunnit lämna platsen strax efter klockan sex.

I området var stämningen nedstämd. Flera som Aftonbladet pratade med känner sig påverkade av händelsen.

Mannen som Aftonbladet pratat med hade inte sovit på hela natten och berättade att han, liksom många andra har påverkats av händelsen.

– Hur kan det ha gått så snett? Vad ska hända i en människas liv för att man ska ha den tanken?

Bostaden är avspärrad.

”Man får kalla kårar”

Området är ett familjtätt och många människor känner varandra eller känner till varandra. Mannen berättar att han känner de flesta som bor i området.

–Det går inte att sätta ord på den tomhet man känner. Det är tragiskt, man får kalla kårar. Det här är första gången en så här hemsk händelse sker i området. , säger mannen.

Omständigheterna kring händelseförloppet och fallet är fortfarande oklara. Polisen har sagt att de har en god bild över vad som har hänt.

– Förundersökningen är inledd och ett intensivt utredningsarbete pågår. Förhör kommer att hållas och en brottsplatsundersökning ska genomföras, säger senior åklagare Ulrika Rosén.

Två tonårstjejer som bor i området var på väg till skolan på morgonen. De följde nyheterna igår kväll och läste om vad som hade hänt.

– Vi har sålt kakor med klassen och knackat på alla husen, vi har knackat på det här huset, de öppnade, berättar en av tjejerna.

De såg när ambulansen var på plats igår kväll.

– Det är så hemskt, berättar en annan tjej 

En kvinna med en barnvagn passerade baksidan i utkanten av området. Hon stannade till en stund för att sedan gå vidare, samtidigt som en tår rann från hennes öga.

Polis på plats i Södertälje på tisdagskvällen.

Följ ämnen i artikeln