Uppgifter: Skjuten man var del av gängkonflikt

TT

Publicerad 2023-04-06

En man sköts till döds och ytterligare en man skadades vid en skottlossning i Skärholmen i södra Stockholm under onsdagskvällen.

Det var vid 20-tiden på onsdagen som polisen fick in ett larm om skottlossning vid Skärholmens tunnelbanestation i södra Stockholm. På platsen hittade man en skottskadad man i 30-årsåldern. Senare under kvällen meddelade polisen att mannen dött av sina skador.

”En annan bild”

En stund efter det första larmet ringde en 55-årig man till SOS Alarm och uppgav att även han blivit träffad.

– Vår bild är att den yngre mannen inte träffats av misstag. Vad gäller den äldre mannen har vi en annan bild av vad som inträffat, men det går inte att säga säkert, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till Expressen.

Den avlidne mannen är enligt Expressen inblandad i en gängrelaterad konflikt i Vårberg. Hans bror ska ha mördats förra sommaren och i en polisutredning beskrivs han som hämndbegärlig och som en ”konfliktaktör” i Skärholmen, skriver tidningen.

Ökad närvaro under dagen

Den tekniska undersökningen blev klar under natten och avspärrningarna är borttagna. Polisen kommer att ha en ökad närvaro i området under dagen, enligt Towe Hägg.

– Vi kommer också att ha kontakt med dem vi har samverkan med dagligen, stadsdelen, organisationer, trossamfund och så vidare för att se vad de fångar upp bland de boende i området.

Bingohall träffades

Enligt vittnesuppgifter avlossades flera skott. Bland annat träffades en bingohall i närheten som fortfarande var öppen och där det befann sig folk. En av gästerna var Henry Apollo Luyima, som P4 Stockholm pratat med.

– Vi hörde bara skott, vi satt där och spelade bingo. Vi hörde bara en massa smällar, vi visste inte vad som hände, vi fick inte komma ut.

Andra skjutningen på en vecka

Skjutningen är den andra på kort tid i området. I fredags fick polisen in larm om skott som avlossats i Skärholmen centrum. Enligt vittnesuppgifter var det två grupper som sköt mot varandra. Ingen person skadades vid det tillfället. Om skjutningarna har kopplingar till varandra, vet man ännu inte.

– Det är också en uppgift som man arbetar vidare med i utredningsarbetet för att kartlägga och fastställa om det har eller inte har, säger Towe Hägg.

Följ ämnen i artikeln