Kvinna död efter brand i värmefilt

Publicerad 2016-09-09

En kvinna i 55-årsåldern har dött i en lägenhetsbrand i Katrineholm.

Brandorsaken var en elektrisk filt som börjat brinna.

– Hon har legat och sovit med en elfilt som fattat eld och började sprida giftig gas, säger Urban Nordqvist vid polisen.

Polisen larmades via SOS Alarm klockan 02.42, natten till fredag, sedan räddningstjänsten skickats till platsen. En brand ska ha brutit ut i en lägenhet på första våningen på Kungsgatan i Kartrineholm.

En kvinna i 55-årsåldern hittades med svåra brännskador och fördes med ambulans till Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Vid 14-tiden meddelar polisen att kvinnans liv inte gick att rädda.

– Hon fick kraftiga brännskador som gjort att hon avlidit, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen Södermanland.

Orsakades av elfilt

Polisen misstänker inget brott. Branden orsakades troligen av att en elektrisk värmefilt fattat eld.

– Kvinnan har troligtvis dött av att hon legat och sovit med en elfilt som var påslagen på högsta effekt. Den har troligtvis fattat eld och spritt giftiga gaser i ett stängt rum som gjorde att hon blev medvetslös, säger han.

Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Branden släckt

Inga personer boende på adressen behövde evakueras när branden bröt ut.

– Branden var koncentrerad till en lägenhet och den är släckt, så man behövde inte evakuera några människor från andra bostäder i trappuppgången, säger Wilhelmsson till TT.

Vid 04-tiden var branden släckt och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

Följ ämnen i artikeln