Glöggfest à la Sara

Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2008-11-25

Mat och dryck ska det vara. Och, inte minst, trevligt sällskap. Umgänget är en viktig detalj när glöggfesten ordnas. Här berättar Sara Begner, chef för Coop provkök, lite om hur hon vill att den perfekta glöggkvällen anordnas.

Sara Begner Chef för provkök. Har medverkat i TV-programmen Toppform samt Saras kök, det senare är även namnet på hennes kokbok som givits ut i år.

– Våra glöggtilltugg är busenkla och ger tid över för det viktigaste; att umgås. Bjud in dina skönaste vänner, tänd massor av ljus och njut länge, säger Sara Begner.

Salt, sött och hett

Något salt, något sött och en het dryck, det är allt som behövs för en perfekt glöggfest. Krångla inte till det utan välj några enkla, små, vansinnigt goda och mingelvänliga mumsbitar.

Ingen sort tar längre tid än en kvart att fixa.

Sticksen kan dessutom göras några dagar i förväg om de förvaras kallt. Välkommen på glöggmingel.

Tips från Sara:

– I stället för att köpa glöggmuggar knyter du olika röda band runt dina vanliga glas. Kalasfint.

Gör de här rätterna:

Sticks med pepparkakor och ädelost

Kanapé med chevrékräm och fikon

Dadlar med manchego

Ost och pepparkakskulor

Något hett

Sara Begner:

”Glöggen är serverad. Hos oss får den gärna innehålla en och annan frukt.”

Glögg

Kryddig äppeldricka

Vinglögg med citron och stjärnanis

Glöggshots

Utan alkohol

Där hittar du också alkoholfria alternativ:

Apelsinglögg med kardemumma

Barnens tomteglögg

Varm glöggkryddad äppeldryck

Lycka till med glöggfesten!

Coop

Följ ämnen i artikeln