Nyheter

Polisen efterlyser tips om väska och glasögon

Av: 

TT

NYHETER

Polisen vill ha tips om en väska och ett par glasögon som hittats efter ett mordförsök som skedde söder om Stora Delsjön i Göteborg.

En kvinna i 35-årsåldern överfölls av en okänd man när hon promenerade i området den 23 augusti vid 15-tiden. Överfallet rubriceras som försök till mord, då kvinnan utsattes för livshotande våld.

– Hon hade varit ute på en lång promenad när hon överfölls bakifrån av en man. Hon svimmade av och när hon vaknade upp var mannen försvunnen. Inga tillgångar saknades och det var inget sexuellt, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen region väst.

I nära anslutning till brottsplatsen anträffades två föremål: en tygkasse och ett par svarta glasögon. Polisen vill veta mer om både påsen och glasögonen och har därför skickat ut ett pressmeddelande, i vilket de efterlyser tips och information om de båda föremålen.

Tygpåsen har ett företagstryck från ett tyskt företag. Polisen vill veta var man kan få tag på denna påse, hur den hamnat i Sverige eller andra upplysningar om påsen. När det gäller glasögonen vill polisen veta var de kan vara köpta och få information om personer som haft liknande glasögon.

TT: Varför är påsen så intressant?

– Vi har säkrat teknisk bevisning från brottsplatsen. Vi har lagt ned mycket jobb på att försöka spåra påsen, men vill ha mer uppgifter om den, svarar Thomas Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

Mannen som misstänks för överfallet tros vara i 30-årsåldern.

Den som gjort iakttagelser området i anslutning till överfallet uppmanas höra av sig till polisen på telefon 114 14. ”Det är viktigt att inte utvärdera informationen själv, utan i stället låta polisen göra det”, skriver polisen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert: