Åkesson ser kuppmakare inom SD

Publicerad 2015-04-02

SD-ledaren Jimmie Åkesson har varit sjukskriven i drygt ett halvår, men i fredags var han tillbaka i tv-rutan. I SVT:s ”Skavlan” berättade han om sin sjukdom - och den tuffa tiden före sjukskrivningen.

Det finns konflikter inom Sverigedemokraterna. Partiledare Jimmie Åkesson säger att det finns personer som har försökt postionera sig inom partiet medan han har varit sjukskriven.

– Det är uppenbart att det har funnits intressen att destabilisera partiet från olika håll, säger han i en intervju med Expressen.

Nu medger partiledaren Jimmie Åkesson att det finns interna strider inom Sverigedemokraterna. Bland annat mellan partiledningen och ungdomsförbundets ledning.

– Men det är ju ingen hemlighet att det finns olika intressen mellan partiledning och SDU-ledning, och så har det ju varit ett tag, säger Åkesson till Expressen.

Han säger att det handlar om att ungdomsförbundet vill att SD ska bli ett högerparti i stället för ett mittenparti.

”Velat positionera sig”

Åkesson säger också att det finns olika uppfattningar inom partiet och att det under hans sjukskrivning har funnits intressen att destabilisera partiet från olika håll.

– Och det är klart att det är ju inte bra. Någonstans visar ju det att man vill positionera sig i händelse av att jag inte skulle komma tillbaka.

– Ja, jag kan inte tolka struntpratet och den påstådda kritiken på annat sätt än att man vill positionera sig. Det är ju självklart så att om jag på något sätt kan återstabilisera så tänker jag göra det, det är ju självklart, säger Åkesson till Expressen.