En döms till livstid för mord i Flemingsberg

Publicerad 2024-05-08

Polisen på plats efter mordet i Flemingsberg.

Den 30-årige mannen gick ut från sin bostad för att träffa några personer.

Men när han gick ut från lägenheten, där anhöriga och barn befann sig, sköts han till döds med flera skott.

Nu döms två personer för mordet och 21-åring får livstids fängelse.

Två personer döms för att ha skjutit ihjäl en 30-årig man i en bostad i Flemingsberg den 7 mars förra året, meddelar Södertörns tingsrätt. Polisen har kopplat mordet till den våldsamma konflikten mellan två falanger i Södertäljenätverket, Ronna och Saltskog.

Fyra personer var åtalade i målet. En 21-årig man döms till livstids fängelse medan den andra mannen, som var 17-år vid tillfället döms till fängelse i sju år. Ytterligare en person döms för medhjälp till mord och får fängelse i åtta år. Den mannen hyrde den bil som mördarna använde sig av vid mordet. Samtidigt frikänns den fjärde åtalade.

Mannen sköts till döds när han öppnade dörren till sin lägenhet och var påväg ut för att träffa en eller flera personer. I stället avlossade en person åtta skott mot mannen som dog på platsen.

”Beställning av en eller flera personer”

I bostaden fanns även barn och mannens anhöriga.

"Enligt tingsrätten har mordet utförts på beställning av en eller flera okända personer och det har föregåtts av planering under en viss tid. Mordet utgör en ren avrättning av en försvarslös person", skriver tingsrätten i sitt beslut.

I domen framgår det att det var 17-åringen som höll i vapnet och avlossade skotten. 21-åringens åtgärder innan och efter mordet har varit en nödvändig förutsättning för att brottet skulle kunna genomföras, konstaterar tingsrätten i sin dom.

Svart hink lämnades kvar

I sin bevisning fanns, enligt utredningen, bland annat en svart hink som lämnades kvar efter skjutningen. I den hittade polisen kläder, handlar och en mobiltelefon som var dränkta i vätska som senare skulle visa sig vara klorin.

De åtalade tillhörde Salskogsfalangen medan offret tillhörde Ronnafalangen.

Den mördade 30-åringen har kopplats till gängmiljön i Södertälje i över tio års tid. Han bedöms ha varit en av de drivande aktörerna i konflikten mellan falangerna Ronna och Saltskog.