Anton Abele: "Känner igen delar av det"

Uppdaterad 2013-02-17 | Publicerad 2013-02-16

Riksdagsmannen Anton Abele tog examen från Franska skolan 2010.

Han känner igen uppgifterna kring skolans Alla hjärtans dag-firande.

– Jag har inte varit med om exakt det som skrivits i artikeln, men jag känner igen delar av spexet, säger han.

Riksdagsmannen Anton Abele (M) gjorde sig ett namn när han som 15-åring skapade gruppen "Bevara oss från gatuvåldet" efter dödsmisshandeln av 16-åriga Riccardo 2007.

Det blev startskottet för Anton Abeles politiska karriär - samtidigt som han studerade naturvetenskapliga programmet på Franska skolan.

Han känner igen uppgifterna kring Franska skolans Alla hjärtans dag-firande.

– Det har alltid varit spex och roligheter på Alla hjärtans dag. Jag har inte varit med om exakt det som skrivs i artikeln, men jag känner igen delar av spexet, säger han.

"Oacceptabelt"

Anton Abele beskriver skolan som "fantastisk", med en "väldigt familjär stämning". Han är samtidigt kritisk mot att elever har kränkts på skolan.

– Känner människor sig kränkta är det helt oacceptabelt. Spex måste man kunna acceptera, men någonstans finns det en gräns för vad som inte är okej, säger han.

Film visar ungdomar i underkläder

Enligt Aftonbladets källor har "Sexkampen" pågått under flera år. I en film från 2010 syns ungdomar i bara underkläderna utföra sexuella danser på scen medan publiken vrålar och applåderar. Samma år tog Anton Abele studenten från skolan - men har inget minne av den aktuella dagen.

– Jag minns inte om jag var där 2010, då kandiderade jag till riksdagen, säger han.