Allvarlig trafikolycka med buss i Kumla

TT

Uppdaterad 2023-02-18 | Publicerad 2023-02-17

En olycka med en personbil och en buss har inträffat på riksväg 52 söder om Kumla. Arkivbild.

En personbil och en linjebuss stod i lågor på riksväg 52 söder om Kumla efter en olycka. Det är oklart om någon har skadats men polisen konstaterar att det rör sig om en allvarlig olycka.

Larmet om de brinnande fordonen kom klockan 21.16 på fredagen. Enligt polisen rör det sig om en biogasbuss.

– Det brinner väldigt våldsamt och det är explosioner från fordonen som gör att det är svårt att gå fram just nu. Det är trycktankar och däck som smäller, sade polisens presstalesperson Lars Hedelin vid 22.15-tiden.

Vid 23.30-tiden meddelade polisen att branden är släckt och att räddningstjänsten försöker få en uppfattning om skadeläget. Bränderna i fordonen har föregåtts av en ”mycket kraftig” kollision, enligt polisen.

– Vi kan konstatera att det är en allvarlig olycka, säger Hedelin.

Inga passagerare ska ha varit i linjebussen, enligt Länstrafiken Örebro.

– Det var en tom buss, och föraren var på väg tillbaka till depån. Vi vet inte så mycket mer utan hänvisar till polisen, säger Therese Triumf, kommunikationschef på Länstrafiken Örebro.

Även SOS Alarm, som sköter Nerikes brandkårs presstjänst, kallar det för en ”allvarlig olycka”.

Arbetet pågick ännu vid olycksplatsen klockan 01.10.

”I nuläget finns det inga nya uppgifter att ge gällande eventuella personskador. Polisen arbetar nu med flera utredningsåtgärder för att skaffa sig en första lägesbild över vad som kan ha orsakat trafikolyckan”, skriver polisen på sin hemsida.

Följ ämnen i artikeln