Död kvinna i Filipstad en gåta för polisen

Publicerad 2023-04-05

Under tisdagen hittades en död kvinna i ett skogsområde utanför Filipstad – och en förundersökning om mord inleddes.

Det är fortfarande en gåta för polisen hur kvinnan hamnade där.

– Vi vet inte när och hur hon hamnade på platsen, säger förundersökningsledare Emma Thomann till NWT.

I går meddelade polisen att en död kvinna hade hittats i ett skogsområde i Filipstad. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, hade varit försvunnen sedan en vecka tillbaka.

Polisen i Kristinehamn gjorde ett sök med hundpatrull under tisdagen, och det var då man hittade kvinnan. Området spärrades av och en teknisk undersökning har genomförts under dagen. Omständigheter på platsen gjorde att brott inte kunde uteslutas, och en förundersökning om mord inleddes.

– Vi kunde inte utesluta brott, därför inleder vi en förundersökning om mord, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Under onsdagen har polisen genomfört en teknisk undersökning på platsen. Det är många frågor som kvarstår, när kvinnan har dött, varför hon var borta eller vad det är som har hänt. I nuläget inväntar polisen svar från den tekniska undersökningen.

– Det är otroligt tidigt, vi är inte ens 24 timmar in i förundersökningen, sa Anders Dahlman.

Oklara omständigheter: ”Ska blivit tvingad ut på isen”

Ärendet utreds av Grova brott i Karlstad, och Emma Thonmann är förundersökningsledare. Enligt NWT började räddningstjänsten söka efter henne redan på söndagen, fast på fel ställe. Räddningstjänsten hade fått ett larm om att någon skulle ha blivit tvingad ut på isen.

Tidningen skriver att det var kvinnan som ringde, och att hon hade varit försvunnen ett par dagar.

Men räddningstjänsten hade varit vid fel sjö och letat i en och en halv timme, men inte hittat någonting. Men de hade varit på fel ställe.

Polisen kan enligt NWT inte svara på om hon har tagit sig dit själv, eller hur länge hon varit död.

Följ ämnen i artikeln