Tucker Carlson erbjuds jobb i rysk tv: ”Välkommen”

Publicerad 2023-04-25

Tucker Carlson behöver inte vara orolig – han har redan erbjudits jobb i Ryssland.

Programledaren Vladimir Solovjov försöker locka över Carlson till rysk tv:

– Du är alltid välkommen i Ryssland och Moskva, skriver Solovjov.

Att programledarstjärnan Tucker Carlson lämnar konservativa Fox News beror enligt statliga ryska nyhetsbyrån Ria Novosti på att demokraterna avskedat honom:

– Han fick sparken, för att det ska bli lättare att hindra Trump från att vinna presidentvalet i november nästa år, skriver Ria Novosti.

Tucker Carlson.

Hur det skulle ha gått till när demokraterna plötsligt fick makten över den konservativa tv-kanalen går skribenten inte in på. Däremot citeras diverse ryssvänliga uttalanden som Tucker Carlson gjort, där han bland annat kallat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj för diktator och kritiserat att ”amerikanska soldater slåss med ryska soldater” trots att ”kongressen inte har godkänt det”.

Programledaren Vladimir Solovjov i sin show.

”Här behöver du inte vara rädd”

Sedan Ryssland inledde sin invasion i Ukraina förra året har Tucker Carlsons återkommande kritik mot Joe Biden – bland annat att det är den amerikanske presidenten som sprider propaganda, inte ryssarna – citerats många gånger i rysk tv, konstaterar den amerikanska sajten Media Matters for America.

Vladimir Solovjov, välkänd programledare i rysk tv, var snabb med att erbjuda Tucker Carlson ett nytt jobb:

– I dag har USA:s mainstream-media förlorat sin sista förståndiga röst. Om du väljer att ställa upp som presidentkandidat i USA (vilket du verkligen borde göra) eller om du startar ett oberoende mediaprojekt, så stödjer vi dig. Vi erbjuder dig gärna jobb om du skulle vilja fortsätta som presentatör och programledare! Du är alltid välkommen i Ryssland och Moskva, vi önskar dig lycka till, skriver Solovjov i sin Telegram-kanal.

Solovjovs meddelande i Telegram.

Han tillade ”kom till oss, här behöver du inte vara rädd för att kritisera Biden” och lockade med ett jobb i programmet Solovjov Live.

Propagandisten Vladimir Solovjov, som gjort sig känd för sina krav på att använda kärnvapen i Ukraina-kriget och sina propåer om att avrätta misslyckade ryska generaler, lade också upp ett tv-klipp i sin Telegram-kanal där Donald Trump var chockad över att Carlson lämnar Fox News.