Kvinna knivhögg män i tvättstuga

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-05

INBRYTNING Polisen använde sig av sitt nya inbrytningsfordon när den k-pistbeväpnade insatsstyrkan gick in i den misstänkta knivkvinnans lägenhet.

En kvinna i 45-årsåldern greps sent på fredagskvällen misstänkt för att ha knivhuggit två män i en tvätt-stuga i Västertorp i södra Stockholm.

Efter dådet barrikaderade hon sig i en lägenhet.

Polisen fick använda sitt nya krisfordon för att få ut henne.

Det var i natt oklart vad som föranledde kvinnans attack i tvättstugan där hon högg ned två personer.

Ett av offren – som skadades lindrigt – lyckades larma polisen efter attacken som skedde strax efter klockan åtta på fredagskvällen.

Låste in sig i lägenheten

Enligt uppgifter började dramat i tvättstugan i ett flervåningshus i Västertorp, en förort till Stockholm.

Kvinnan höll sig efter dramat inlåst i en lägenhet. Efter tre timmar gjorde polisen ett inbrytande via kvinnans balkong. Till sin hjälp hade polisen ett nytt krisfordon som man just fått levererat.

Flera hugg i buken

Det ska bara användas vid extraordinära händelser, väger 7,2 ton och är bland annat skottsäkert.

På lördagen begärdes kvinnan häktad. Hon är skäligen misstänkt för försök till mord i två fall, den lägre graden av misstanke, uppger Söderortspolisen.

Ett av offren – en man i 45-årsåldern – befann sig i trapphuset då han knivskars i buken. Han fick allvarliga skador och fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Enligt sjukhusets presstjänst var mannens tillstånd sent på lördagseftermiddagen inte livshotande.

Den andre mannen, som är i 60-årsåldern, överrumplades i tvättstugan och fick även han motta hugg i magen. Han fördes med lindrigare skador till Södersjukhuset och hans tillstånd var på lördagen stabilt.

Enligt Maria Hugolf, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, ska offren vara grannar med den misstänkta kvinnan.

– Men det är ingen klassisk tvättstugeincident som ligger bakom. Kvinnan mår inte psykiskt bra, som jag uppfattar det. Jag har inga uppgifter om det är missbruk inblandat, säger Maria Hugolf till TT.