Koffint som snus

Uppdaterad 2015-05-12 | Publicerad 2015-05-11

uppfinnaren Sten Armfjäll

En god kopp kaffe kan vara svårt att hitta.

Nu finns lösningen. Kaffe i en prilla.

– Jag ville göra det så enkelt som möjligt, säger uppfinnaren Sten Armfjäll.

En vanlig god kopp kaffe, det kan väl inte vara så himla svårt att få tag på? Jo. I alla fall om man ska tro Sten Armfjäll, 67, från Frösön.

Allt för ofta har han känt frustrationen av blaskigt kaffe, något som Länstidningen Östersund tidigare skrivit om.

– Jag är kaffedrickare och tycker att det kan vara svårt att få tag på en kopp kaffe. Och när man väl får tag på en kopp så är det ofta blaskigt. Jag tänkte mycket på hur jag kunde lösa problemet och göra det enklare att få sitt koffein.

Efter mycket tankeverksamhet kom lösningen till Sten, kaffe förpackat som snus.

Tröttnade på blaskigt kaffe

Grunden till idén är just att Sten allt som oftast blev frustrerad över blaskigt bensinmackskaffe, snoffsigt baristakaffe eller skräcken. Inget kaffe över huvud taget.

– Det är ofta som jag känner att jag vill ha koffein utan att kunna få tag på det. På vintern åker jag slalom och då passar det utmärkt att slänga in en prilla i stället för att böka sig in i värmestugan och köpa en blaskig kopp. Grejen är alltså att man tar en prilla när det inte finns gott kaffe att tillgå.

Vad smakar det då?

– Som en god kopp espresso, och smakupplevelsen varar i 30 minuter.

Och vad innehåller prillan?

– Jag tänker inte avslöja mitt recept men det är klart att det är kaffe i påsen.

Skulle gjort sig bra på Vasaloppet

Sten tänker att användningsområdet är enormt. Själv är han pensionär och brukar ta en prilla när han är ute på olika aktiviteter. Till exempel när han kör bil och inte har lust att stanna till på en bensinmack eller när han åker skidor. Sten tror att skidåkare och idrottare i allmänhet särskilt kommer uppskatta att peta in en prilla kaffe under läppen.

Hur många tar du själv om dagen?

– Det är svårt att säga men det blir några påsar om dagen. Men jag skulle aldrig byta ut en vanlig kopp. Jag tar en prilla när jag inte får tag på en en riktig kopp. Får jag välja mellan en riktig kopp och en prilla så väljer jag alltid det riktiga kaffet.

Följ ämnen i artikeln