Flera döda i helgens mc-olyckor

Uppdaterad 2015-07-20 | Publicerad 2015-07-19

På lördagen dog en flicka till följd av de skador hon ådrog sig efter att ha färdats bak på en motorcykel som kolliderade med en bil utanför Veddige i Varbergs kommun.

Hittills har fyra personer omkommit efter att ha varit inblandade i svåra mc-olyckor under helgen.

Nu manar polisen till försiktighet ute på vägarna.

– Det är betydligt fler motorcyklister ute så här års. Det krävs samarbete och förståelse från båda håll, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Under lördagen avled en flicka född 2004 till följd av de skador hon ådrog sig efter att ha färdats bak på en motorcykel som kolliderade med en bil utanför Veddige i Varbergs kommun. Samma dag omkom även 28-årig mc-förare i Munkfors i Värmland i samband med en krock.

Under natten till söndagen hittades två män i tjugofemårsåldern på marken i centrala Vara, svårt skadade bredvid en omkullkörd mc. Polisen har inga uppgifter om hur den olyckan gått till, men männens liv gick inte att rädda.

Många motorcyklar färdas på våra vägar under sommar och semestertid – något som ställer krav på alla trafikanter, både mc-förare och bilister. Det gäller att hålla ordentlig uppsyn över hela vägen så att inte olyckor inträffar.

– En bil är lite större och man ser den bättre i backspeglar. En motorcykel hamnar ofta i en död vinkel. Det kan göra att bilisten inte är observant alla gånger, säger Christer Fuxborg.

TT

Följ ämnen i artikeln