Drugges klipp: dubblade lönen

Uppdaterad 2011-07-06 | Publicerad 2011-07-03

Tjänar en miljon kr om året efter övergången till ”Blåvitt"

Här är alla de som blåste upp sina årsinkomster rejält under 2010. Fotbollsspelaren Andreas Drugge fick upp sin lön med mer än det dubbla förra året.

– Det bästa sättet att öka sina inkomster är att byta jobb, säger karriärcoachen Nina Jansdotter.

SKREV PÅ TREÅRSKONTRAKT Andreas Drugge lämnade Trelleborg för IFK Göteborg inför den här säsongen – och fick en rejäl löneökning

Från att ha haft en årsinkomst på 430 000 kronor till att tjäna en miljon kronor – på bara ett år.

Anfallsspelaren Andreas Drugge är en jobbklippare – han bytte fotbollsklubb och fick på köpet en riktigt hygglig löneförhöjning.

”Så ska det vara”

Han har följt regelboken för hur man höjer sina inkomster: prestera och byt arbetsplats.

– Jag gjorde som många andra, började spela i klubbar utan större inkomster. Sedan handlar det om att prestera på arbetsplatsen, i mitt fall på fotbollsplanen.

Andreas skrev under ett treårskontrakt i november förra året med IFK Göteborg.

– I den klubben fanns det mer inkomster och jag höjde min lön. Så ska det ju vara. När man byter jobb ska det innebära en viss lönehöjning.

”Pengarna ger trygghet”

Men trots den betydligt högre årsinkomsten har hans liv inte förändrats särskilt mycket.

– Jag tjänar inte några summor som gör att jag kan köpa vad jag vill. Man försöker ta sig igenom månaden och göra det bästa av den.

Blir man lyckligare av pengar?

– Till viss del. Jag har pengar som ger trygghet åt familjen om något skulle hända. Men man blir inte friskare av pengar. Som fotbollsspelare tar det ju slut en dag.

Karriärcoachen Nina Jansdotter är helt på Andreas Drugges linje.

– De största kliven brukar löna sig mest, men man kan få upp sin lön genom att byta jobb internt. Att vara något av en hoppjerka brukar vara bra för löneutvecklingen.