Fler vargattacker på Kolmården

Uppdaterad 2012-06-19 | Publicerad 2012-06-17

Vargar i hägn har tidigare attackerat djurparksbesökare på Kolmården.

Så sent som i april i år bets en 15-årig flicka av vargarna.

Den 15-åriga flickan besökte Kolmården tillsammans med sin familj. Vid besöket som gjordes utanför parkens ordinarie öppettider fick familjen gå in i varghägnet.

Leken gick överstyr

Men flickan, som är hundrädd, fick panik inne i hägnet.

– Det kan ha triggat i gång vargarnas lekbeteende som sedan gick överstyr, sade Kolmårdens zoologiske chef Mats Höggren till Aftonbladet efter händelsen.

Flickan bets i låret och fick föras till universitetssjukhuset i Linköping där hon fick stanna i tre dagar. På grund av infektionsrisken ville läkarna inte sy ihop såret på en gång.

Biten i armen

I augusti 2010 blev en 21-årig kvinna biten i armen av vargar när hon besöker dem inne i hägnet. Efter attacken sade hon till Aftonbladet att hon inte rekommenderar någon att gå in till vargarna.

– Jag gör aldrig om det, vargar är rovdjur och man kan inte lita på dem. Jag kan inte rekommendera någon att gå in i ett varghägn, sade hon till Aftonbladet.

När Arne Weise  deltog vid invigningen av parkens Tiger World 2007 blev han omkullvält av en av vargarna, den kände programledaren klarade sig utan skador.

Interaktiv karta -
hitta.se