”Riktigt toppenväder” sveper in över Uppsala

Publicerad 2020-11-06

Sol från morgon till kväll.

Så ser väderprognosen ut för i dag – och även under de kommande dagarna ser det ut att bli fint promenadväder i Uppsala.

Vi har en mild, ganska vindstilla och solig novemberdag framför oss i Uppsala, enligt Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

– Dagen bjuder på riktigt toppenväder. Det blir soligt från morgon till kväll och temperaturen uppemot 12–13 grader, säger han.

Mörkare väder under helgen

I morgon, lördag, kan det bli lite småblåsigt med friska vindbyar under dagen. På morgonen kan det även ligga lite dis och dimma över marken, men det lättar på förmiddagen. Då tittar solen även fram igen, i några timmar i alla fall.

– Men mot kvällen så tätnar molnen och det passerar en del regn under kvällen och natten till söndag, säger Sjöstrand.

Temperaturen väntas inte komma upp i lika många grader som under fredagen, utan landar någonstans runt 9–10 grader, enligt prognosen. Det är några grader varmare än under söndagen som ser ut att bjuda på 6–7 grader som mest.

Precis som under lördagen kan det vara lite dis och dimma på morgonen, men under dagen så dominerar sedan molnen och det blir mest svaga till måttliga vindar på söndagen.

Kyligare väder på ingång

Nästa vecka fortsätter temperaturerna att sjunka till omkring fem grader, överlag.

– Det är ingen snö på gång, även om det blir lite kallare och någon minusgrad om nätterna måndag tisdag. Det är regn som faller, om det faller. Och det gör det troligtvis inte i början av nästa vecka.

Till helgen sedan så kan det dock bli lite blötare igen och det kan finnas lite dis och dimma på mornarna under veckan.

– Det blir en del soliga dagar och en del dagar med mer moln. Men jag ser ingen dag som kan bli en sådan här pangdag som nu under fredagen. Det är mer varierat, säger meteorologen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln