Flera trafikolyckor under tisdagsmorgonen – väg helt avstängd

Flera lastbilar inblandade

Publicerad 2022-12-27

Flera trafikolyckor har inträffat på de större vägarna under morgonen.

På E20 norr om Kumla har två lastbilar krockat och på E18 välte en lastbil.

Olyckorna påverkar trafiken.

Vid 05.30-tiden krockade två lastbilar har krockat med varandra på E20 norr om Kumla under morgonen. Olyckan inträffade vid trafikplats Ekeby.

Fordonen står tvärs över vägbanan och vägen kommer att vara helt avstängd under räddningsarbetet och kommer enligt prognosen att öppnas för normal trafik klockan 11.

Trafiken leds om mot Kumla.

På E18 i Köping krockade en minibuss och en lastbil strax efter klockan sju på morgonen. Olyckan inträffade i riktning mot Örebro och ett körfält är avstängt under räddningsarbetet.

På E4 söder om Harmånger körde en bil av vägen vid 07.30-tiden. Föraren, en ung kvinna, fick ont i huvudet efter avåkningen och har förts till sjukhus.

Vid länsväg 69 i höjd med Bältarbo utanför Hedemora voltade en personbil  ut på en åker. Olyckan skedde vid midnatt natten mot tisdag och en person fördes till sjukhus. Det var vid tidpunkten för olyckan svårt väglag.

Körde på polisfordon

Enligt Trafikverket fortsätter julhelgens besvärliga väglag på många platser i landet. Norr om Stockholm varnas för moddsträngar och våta vägar och på E16 i Värmland får se bilister se upp för snömodd och is.

Tidigare under morgonen ställde ishalkan till det på E18. Vid halv två-tiden i natt välte en lastbil utanför Kristinehamn.

Vägen är avstängd österut och Trafikverket räknar med mycket stor påverkan fram till klockan tio.

Även måndagskvällen var olyckstyngd. Tre personer fick föras till sjukhus efter en frontalkrock på väg 270 vid Hedemora. Olyckan inträffade vid 21.41 och vägen var helt avstängd under räddningsarbetet.

En stund senare åkte en bil av vägen och ut på en åker. Föraren fördes till sjukhus med oklart skadeläge.

Sent på kvällen inträffade dubbla olyckor på E4 utanför Jönköping.

Först körde en skåpbil in i ett mitträcke. Under räddningsarbetet körde en lastbil in i polis- och räddningstjänstfordon, rapporterar P4 Jönköping.

En polisbil blev påkörd och åkte ner i ett dike, men ingen person kom till skada.

Lastbilsföraren är anhållen för rattfylleri, narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafik.