Skola stängd – barn satta i säkerhet

Publicerad 2016-09-01

En skola i värmländska Hammar stängdes ner under torsdagsmorgonen.

Polisen genomförde en insats mot en man i en närliggande fastighet – vid lunchtid kom han självmant ut.

– I samband med omhändertagandet gjordes en husrannsakan och då hittade man två vapen, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson i Värmland, till Nya Wermlands-Tidningen.

Klockan 06.25 beslutade polisen att Bysjöskolan i Hammar skulle stängas, uppger Eda kommun i ett pressmeddelande.

Alla barn och vuxna uppges vara i säkerhet då man beslutade om att stänga skolan innan verksamheten hade inletts för morgonen.

Inte hotat skolan

Det ska inte röra sig om något hot mot skolan, enligt Eda kommun.

Enligt polisen hade en man stängt in sig inne i en byggnad. Alla infarter mot den spärrades av. Även infarter till skolan och förskolan hölls stängda, enligt polisen.

– Det är en man som mår dåligt och har problem med sig själv helt enkelt, sa Tommy Lindh vid Värmlandspolisen till Aftonbladet tidigare.

Hade två vapen

Det var enligt polisen uppgifter om att mannen hade tillgång till vapen, vilket gjorde att man tog beslut om att stänga skolan.

Polisen förhandlade med mannen via särskilt utbildad personal. Vid lunchtid på torsdagen kom han självmant ut.

– I samband med omhändertagandet gjordes en husrannsakan och då hittade man två vapen, säger Tommy Lindh till Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen har förts till en vårdcentral för att bedömas av läkare.

Redan vid 22.40-tiden på onsdagskvällen ska polisen ha fått larm av mannen som då mådde dåligt, och under natten var patruller på plats vid hemmet.

Följ ämnen i artikeln