SD-politiker häktad för grovt vapenbrott

Publicerad 2015-02-27

En politiker som sitter på ett Sverigedemokratiskt mandat i kommunfullmäktige har häktats misstänkt för grovt vapenbrott och narkotikabrott, skriver Värnamo Nyheter.

Politikern greps i onsdags efter ett tillslag på ett företag.

En man som sitter på ett kommunfullmäktigemandat för Sverigedemokraterna är häktad för grovt vapenbrott och narkotikabrott, uppger Värnamo Nyheter.

Mannen ska ha gripits och anhållits i onsdags efter ett större polistillslag på ett företag som mannen har anknytning till. Häktningsförhandlingarna skedde under fredagseftermiddagen.

Letade efter ett vapen

Enligt Värnamo Nyheter ska flera fordon med poliser och hundar slagit till mot ett flertal adresser samtidigt. Man ska ha letat efter ett automatvapen som enligt en källa till tidningen ska vara identiskt med ett vapen som i höstas användes i ett skottdrama mot presidenten för MC-klubben Rock Machine i skånska Klippan.

Polisen ska även ha hittat narkotika vid tillslaget.

Förutom politikern ska två andra män ha gripits och anhållits. De ska enligt SVT vara misstänkta för vapenbrott och medhjälp till vapenbrott.

”Företräder inte oss”

Enligt Sverigedemokraternas pressekreterare Henrik Vinge vill partiet betona att mannen på egen hand skrivit upp sig på partiets vallista, trots att han uppmanats att inte göra det.

– Han företräder inte oss och vi har aldrig godkänt honom som kandidat. Vi ser honom som en politisk vilde, säger Henrik Vinge.

Mannen ska dessutom ha begärt sig entledigad från kommunfullmäktigeposten för några veckor sedan, uppger Henrik Vinge. Det ska ännu inte ha klubbats av det fullmäktige han sitter i.

Följ ämnen i artikeln