Här överraskar Henrik sin mamma i Oslo

Publicerad 2021-07-10

Gränsen mellan Norge och Sverige har varit stängd i över ett och ett halvt år. Under lika lång tid har Henrik Borg inte kunnat träffa sin mamma Merete.

I klippet som blivit viralt på Instagram får vi se mamma och son återförenas igen.

Influencerparet Lisa Anckarman och Henrik Borg blev tillsammans i början av pandemin. När gränserna stängde i mars 2020 bestämde sig Henrik vara kvar i Sverige, istället för att åka hem till Norge. De stängda gränserna har gjort att han inte kunnat träffa sin mamma på ett och ett halvt år.

– Att inte kunna krama henne när jag vill har varit jättejobbigt. Men också när jag gått igenom stora livshändelser, som förlovning och husköp, som hon inte kunnat ta del av, säger Henrik.

Lisa och Henrik hade planerat för en semester i Göteborg och Skåne när gränsen till Norge plötsligt öppnade. Snabbt bestämde de sig för att boka av och boka om, för att kunna överraska Henriks mamma.

– Vi sov i Strömstad och gick upp tidigt tidigt för att inte behöva stå i kö. Sedan smög vi över gränsen på morgonen, säger Lisa.

Här kramar Henrik Borg sin mamma för första gången på ett och ett halvt år.

Ringde kvällen innan – blev lurad

Paret åkte till Olso och knackade på hos Henriks mamma Merete, som inte hade någon aning om att de var på väg. Dagen innan hade hon ringt och frågat när de skulle träffas, varpå Henrik lurat henne genom att säga ”nej vi har inga planer på det”.

När Merete äntligen fick återförenas med sin son slutade inte glädjetårarna att rinna.

– Det var helt overkligt, men helt fantastiskt när Henrik plötsligt stod i trappan och jag kunde hålla honom igen! Jag hade längtat efter det så länge, säger hon.