Följ rymdäventyret på aftonbladet.se

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-07

Allt om Fuglesang på vår rymdsajt

Vad ska Christer Fuglesang egentligen göra i rymden?

Vad ska han ha på sig? Vad ska han äta – och hur ska han gå på toaletten?

På aftonbladet.se:s rymdsajt finns allt du behöver veta om den svenske astronautens rymdäventyr.

Christoffer Bjäreborn har lett arbetet med rymdsajten.

På rymdsajten finns allt material om Fuglesangs färd mot rymden samlat. Här finns alla artiklar om svensken och här finns alla tv-inslag.

Här finns dessutom avancerad rörlig grafik där läsarna kan följa Fuglesangs rymdpromenad timme för timme. Läsarna kan också diskutera Fuglesang och följa bloggvärldens funderingar kring rymdäventyret.

Uppskjutningen live

– På vår sajt ska folk kunna följa uppskjutningen och rymdfärden på bästa tänkbara sätt. Naturligtvis ska man kunna se uppskjutningen live, säger Christoffer Bjäreborn, nyhetschef på aftonbladet.se.

Barnens rymdteckningar finns samlade i ett charmerande bildextra.

– Och så har vi den här tävlingen som är helt unik. Barn upp till 15 år har chansen att vinna en pratstund med Christer när han är i rymden. Det är rätt häftigt också, säger Christoffer Bjäreborn.

Chatt med experter

Med start i dag och under en dryg vecka framåt kommer läsarna varje dag att kunna chatta med olika rymdexperter. På sajten finns en lista över alla experter.

– Vi har även rymdakuten där man varje dag kan maila in frågor. Under dagen kommer vi att leta fram svaren på några av de frågorna med hjälp av ESA:s experter, säger Christoffer Bjäreborn.

Läs mer

Karin Lindblom

Följ ämnen i artikeln