Hon googlade "bära ett lik" – och högg ihjäl sin rival

Publicerad 2014-11-19

Åklagaren menar att 25-åringen mördade och styckade den 22-åriga kvinnan på grund av svartsjuka.

Innan mordet skickade hon ett meddelande till sin kärleksrival: "Du är min enda akilleshäl när det kommer till honom".

Efteråt skrev hon in sökfrasen ”bära ett lik” på internet.

Tidigt en morgon i mitten av juni åkte 25-åringen till sin ex-pojkväns lägenhet i Askersund. Med sig hade hon bland annat en hammare, en förskärare och sprutor preparerade med sprit, insomningsmedicin och sömnhormon.

Åtalades i dag

Ex-pojkvännen var inte hemma, men i lägenheten fanns kvinnans kärleksrival, en 22-årig kvinna. Enligt stämningsansökan som lämnades in till Örebro tingsrätt i dag slog den mordmisstänkta kvinnan 22-åringen med hammaren i huvudet. Sedan högg hon henne med förskäraren och en jaktkniv som fanns i lägenheten.

Senare ska 25-åringen ha styckat sitt offers kropp, packat in delarna i plastpåsar och dumpat dem.

Under kvällen ringde hon själv till polisen, som sedan anträffade kroppsdelarna i ett skogsområde vid Hällabrottet i Kumla.

25-åringen åtalades i dag för mord och brott mot griftefriden.

”Det måste få ett slut”

I bevisningen mot henne finns bland annat utskriften av ett meddelande som hon skickade till 22-åringen på Facebook innan mordet.

Jag vet att både du, jag och NN (mannens namn), är ofantligt trötta på triangeldramat, det måste få ett slut för allas skull", skriver den mordmisstänkta kvinnan.

I det långa meddelandet skriver hon vidare att hoppas att de båda vill mannens bästa och att hon själv är den bästa för honom. ”Han behöver verkligen en lugn och trygg tjej som mig”, skriver 25-åringen. Senare fortsätter hon: ”Du är min enda akilleshäl när det kommer till honom, så snälla, låt oss vara ifred och vara lyckliga. Var den starkaste av oss tre och gå vidare. Det kommer vara tufft som helvete men du kommer må bättre".

”Svartsjuka är motivet”

Meddelandet avslutas: ”Jag hoppas du blir världens lyckligaste tjej”.

Kort därefter misstänks hon ha mördat och styckat sin kärleksrival.

Kammaråklagare Lars Duberg tycker att motivet är klart:

– Det är svartsjuka som är motivet anser jag. Jag bekräftar att kvinnorna hade en relation till en man, säger han.

Enligt kvinnans advokat medger hon att hon dödade 22-åringen, men hävdar att det inte var planerat. I stället menarkvinnan och hennes försvarare att det rör sig om vållande till annans död.

Men Lars Duberg är av en annan uppfattning.

– Jag anser att det var planerat.

Nätsökningen: ”bära ett lik”

Han menar att bevisläget är gott och förutom kvinnans erkännande och vittnesförhör finns en hel del teknisk bevisning.

Polisen har återfunnit hammaren, kniven och sågen och har förutom Facebookmeddelandet också bland annat listor på sökningar som den 25-åriga kvinnan gjort på internet – dagarna innan och under morddagen.

På internetforumet Flashback har hon läst trådar som ”Vad är bästa sättet att döda någon" och "lite tips inför ett mord". Samtidigt har hon sökt på fraser som "hyra en hitman", "hur hårt måste man slå för att däcka någon", "åka dit för mord utan kropp".

Bara ett par timmar efter mordet gjorde 25-åringen sökningen: ”bära ett lik”.