Kommunalrådet sjuk i corona: ”Allt tyder på det”

Publicerad 2020-05-01

Mohamad Hassan (L), kommunalråd och förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Liberalernas kommunalråd, och förste vice ordförande i kommunstyrelsen, Mohamad Hassan (L), är sjuk i corona.

– Allt tyder på det, säger Mohamad Hassan.

Det var strax efter måndagens kommunfullmäktige som Mohamad Hassan (L), började känna att det var någonting som inte riktigt stämde.

– Vi hade precis avslutat kommunfullmäktige och jag hade haft ett kort samtal därefter, sedan började jag känna att det var någonting som var fel och jag tvingades lägga mig, säger Mohamad Hassan (L), som bor och har barn tillsammans med regionrådet, Miljöpartisten Malena Ranch.

– Just nu hoppas jag bara att övriga familjen ska klara sig från det här.

Vet du om det är covid-19 som du har drabbats av?
– Jag har pratat med 1177 som tror att det är covid-19, och jag har även rådfrågat en nära vän som är infektionsläkare som säger samma sak, så allt tyder på det.

Hur mår du just nu?
– Jag mår ganska bra ändå. Det är lite upp och ned, men framförallt har jag svårt att andas.

Mohamad Hassan (L) avslöjade själv på sin Facebook att han misstänker covid-19.

Hoppas att löpturerna ska hjälpa till

Att Mohamad Hassan gillar löpning är det nog få Uppsalabor som har missat, sedan flera år tillbaka arrangerar han också Uppsala Kulturmaraton. Nu hoppas Mohamad Hassan att den fysiska aktiviteten ska komma till användning.

– Jag tror inte att det finns något bevisat, men jag vill ju ändå gärna tro att man ska ha nytta av en bra grundkondition.

Först i tur om Erik Pelling (S) skulle bli sjuk

Förutom att Mohamad Hassan är kommunalråd för Liberalerna är han också förste vice ordförande i kommunstyrelsen, vilket innebär att han är först i tur att ta över om ordföranden Erik Pelling (S) skulle drabbas av en allvarligare sjukom.

Men att båda skulle bli sjuka samtidigt tror inte Mohamad Hassan är någon risk.

– Jag och Erik har försökt att inte träffas fysiskt så mycket den senaste tiden, så jag tror inte att det ska vara någon fara.