Pepsi blev ihjälbiten av en okopplad hund: ”Vi är i chock”

Uppdaterad 2024-02-05 | Publicerad 2024-02-04

Pepsi blev ett år och tio månader.

Angelicas och hunden Pepsis kvällspromenad slutade i tragedi.

Några meter utanför ytterdörren gick en okopplad hund till attack och Pepsis liv gick inte att rädda.

– Det borde finnas något typ av körkort för att få ha hund. Vem som helst ska inte få vara hundägare, säger Angelica Cartagena Melin.

Klockan 22.00 på torsdagskvällen i Alvesta gick Angelica Cartagena Melin ut med hunden Pepsi för att gå en sista promenad innan läggdags.

Utanför ytterdörren såg hon en man och en okopplad hund några meter bort.

Så fort hunden fick syn på Pepsi så tog den ett språng fram och bet kraftigt tag om halsen.

– Jag hann inte reagera, allt gick så fort, säger Angelica.

Hon försökte slita loss Pepsi och ropade på den andra hundägaren att hjälpa till. Efter en stund lyckades hon sära på hundarna och Pepsi flydde ut mot en väg.

– Men hunden var snabbare än mig och kom ifatt Pepsi. Den fick tag ett nytt grepp om halsen. Efter det blir mina minnesbilder alldeles suddiga.

Pepsi dog efter att ha blivit attackeras av en annan hund.

Släppte inte greppet om halsen

Sambon Lucas Hedlund stod och lagade mat när han hörde ett gällt pipande och skrik utanför huset. Han förstod med en gång att något väldigt illa pågick.

– Jag rusade ut direkt och kom ut precis när hunden hade fått tag Pepsi igen. Jag försökte trycka vid sidan på hundens käkar och slog allt vad jag kunde, men den var för stark, säger Lucas.

Flera förbipasserande grannar anslöt för att hjälpa till och när hunden till slut släppte greppet föll Pepsi ihop blodig på gatan.

Lucas hoppade snabbt in i en av grannars bil och skjutsades till djursjukhuset med Pepsis nästintill livlösa kropp.

– Jag trodde att han fortfarande levde i bilen för jag kände hans andetag. När vi kom fram startade de hjärt- och lungräddning, men det var försent. Sjukvårdspersonalen konstaterade rätt fort att han hade dött, säger Lucas.

Angelica och Lucas.

Fortfarande i chock

Det blev inte mycket sömn för varken Lucas eller Angelica under natten till fredagen.

– Vi har haft tv:n igång och försökt att inte bli påminda om det hemska som hänt. Vi har tagit bort hans grejer för det smärtar för mycket att se dem, säger Angelica och suckar.

Lucas håller med.

– Jag har inte sovit än. Jag tror inte jag kommer sova i natt heller. Jag är nog fortfarande i chock.

Under de senaste tiden har flera andra liknande händelser ägt rum där hundar har blivit dödade. Både Lucas och Angelica anser att någon typ av reglering borde införas för att förhindra tragedier likt denna.

Händelsen som även Smålandsposten rapporterat om, är polisanmäld men än så länge vet Angelica och Lucas inte mer än att Länsstyrelsen har inlett en utredning. De får stöttning av sina nära och kära för att ta sig igenom de närmsta dygnen av chock och sorg.

– Vi vill verkligen inte inte att någon annan ska behöva känna så här som vi gör. Det ska bara inte få hända, säger Lucas.

Följ ämnen i artikeln