Louise, 29, fixade fransarna – hamnade på akuten

Publicerad 2023-11-11

Louise, 29, hade haft fransförlängning förut.

När hon skulle fylla på fransarna valde hon att prova en ny utförare – men då gick allting snett.

– Jag ringde 112, för att jag hade så jäkla ont men det var ingen som förstod smärtan, vilken nivå det var på.

I slutet av oktober så skulle 29-åriga Louise från Luleå fylla på sina fransar. Men kvinnan hon vanligtvis besökte hade inte mycket tider tillgängliga, så Louise valde att testa en annan utförare, som hade en tid dagen efter.

Väl på plats var det småsaker som fick Louise att haja till, men hon ville inte vara en jobbig kund och påpeka sina misstankar.

– Hon tvättade inte mina ögon, det brukar man alltid göra. Hon frågade inte hur jag ville att det skulle se ut, trots att jag hade bilder redo, berättar Louise.

Övre bilden visar Louises ögon någon timme efter besöket. Då hade ögonen börjat bli lite irriterade men inte märkbart röda. Bilden under är dagen efter besöket.

Under proceduren så gör fransförlängningen ont och svider mycket, men Louise vågar inte säga något. När hon kommer hem går det knappt en timme innan hon inser att något inte stämmer. Ögonen var väldigt irriterade, på ett sätt som hon inte upplevt tidigare. Under hela natten är Louise vaken.

– Det gjorde så ont, jag ringde 1177 men fick inget svar. Jag tyckte att det var så pinsamt men jag ringde 112, för att jag hade så jäkla ont men det var ingen som förstod smärtan, vilken nivå det var på.

Louise beskriver att hon vanligtvis tänker att saker löser sig självt. Men denna gång var hon orolig över att förlora synen, eller skada synen permanent. Ögonen är vid det här laget ljuskänsliga, dunkar och en brännande sveda ligger i konstant. Efter den sömnlösa natten blir Louise skjutsad till akuten och får träffa en ögonläkare.

– Läkaren förklarar att det är som en slags förgiftning i ögonen och det var därför jag hade så ont. Men som tur var så skulle det inte påverka synen, säger Louise.

Här har Louise fått fransarna borttagna, men ännu inte träffat ögonläkaren.

Louise blir sjukskriven i en vecka och får ta antibiotika i 14 dagar. Ögonen är inte helt återställda men på god väg.

Kommer du någonsin våga ha fransar igen?

– Nej. Jag vågar inte, jag vill inte ha något kring ögonen mer. Men det är synd, det är ju så himla fint.

Louise har anmält utföraren till Konsumentverket.

Louise får ögonen sköljda av en ögonläkare.

Följ ämnen i artikeln