Berlusconi trycker toplessbilderna

Publicerad 2012-09-15

Bilderna som får brittiska hovet att förtvivla sprids över världen

Förra veckan ska Kate Middleton ha fastnat på bild när hon njöt av semester tillsammans med prins William i Provence – topless.

Ett smakprov av bilderna publicerades i den franska tidningen Closer, och nu väljer även italienska Chi att publicera toplessbilderna.

Det brittiska kungahuset har drabbats av ännu en nakenchock.

Bilder av prins Williams fru, hertiginnan Kate Middleton, har hamnat i händerna på den franska tidningen Closer.

Italiensk tidning publicerar

Bilderna ska visa en topless Kate på semester i Provence förra veckan. Tidningen har redan publicerat några av bilderna.

Nu väljer ytterligare en tidning att gå i samma fotspår. Den italienska tidningen Chi planerar att publicera bilderna nästa vecka. Closer och Chi ägs av medieföretaget Mondadori som i sin tur ägs av Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi.

Påminns om Dianas tid

Enligt The Mirror förklarar det brittiska hovet i ett uttalande att de kungliga högheterna har blivit enormt ledsna över att den franska tidningen och fotografen har invaderat deras privatliv.

– Händelsen påminner om de värsta överskridanden från press och paparazzi under prinsessan Dianas liv.

”Angeläget ämne”

Franska Closer ska snart dras in i en rättslig tvist då det brittiska kungahuset valt att vidta rättsliga åtgärder och stämma tidningen. Trots det så planerar även Chi att publicera.

– Det faktum att de ska styra England i framtiden gör att artikeln blir mer intressant och aktuell. Ämnet är angeläget eftersom det på ett naturligt sätt visar det vardagliga livet för ett välkänt, ungt och modernt kärlekspar, säger Alfonso Signorini, redaktör för Chi, till BBC.