Nakenbilder på Kate – brittiska hovet rasar

Publicerad 2012-09-14

Nu är det dags igen. Det brittiska kungahuset skakas av rykten om nya nakenbilder – den här gången på prinsessan Kate.

Kate och hennes make William, hertiginnan och hertigen av Cambridge, stämmer nu den franska tidningen Closer, som redan publicerat delar av bildmaterialet.

Bara veckor efter att prins Harry blev naken-Harry med hela världen ser det ut som att mer kunglig hud kommer att blottgöras inom kort.

På semester i Provence

Det är det franska magasinet Closer som säger sig ha toplessfoton på kronprins Williams fru Kate, hertiginna av Cambridge.

Tidningens fotograf ska ha tagit bilderna när paret semestrade i Provence förra veckan.

Closer har redan publicerat en tjuvtitt på bilderna, som visar hur en kvinna som sägs vara Kate tar av sig en vit bikiniöverdel.

Stämmer tidningen

William och Kate, som just nu är på en Asien-turné, fick höra om fotona i Kuala Lumpur och är enligt Daily Telegraph "ledsna" över nyheten.

Nu stämmer det kungliga paret den franska tidningen.

En talesperson för det brittiska hovet berättar för BBC att en stämning för integritetskränkning har skickats in i Frankrike. De juridiska procedurerna har redan börjat.

Jämförs med prinsessan Diana

Det brittiska hovet är inte roat vid tanken av ännu en nakenskandal, och jämför situationen med Lady Diana som jagades hårt av paparazzi-fotografer:

– Det här är en besvikelse och vrider tillbaka klockan 15 år. Vi har alltid försökt skydda hertigen och hertiginnans privatliv, speciellt när de är vid sin egen swimmingpool, säger en källa i Buckingham Palace till The Telegraph.

Rubrik med stora ord

Magasinets sajt gick på fredagförmiddagen inte att nå, förmodligen på grund av extremt hög serverbelastning efter avslöjandet.

Enligt The Telegraph publicerade magasinet storyn med följande rubrik:

"Herregud! Foton som kommer att spridas runt världen... den framtida drottningen av England som du aldrig sett henne förut... och som du aldrig kommer att få se henne igen."

Closers chefredaktör Laurence Pieau säger att prins Harry, som fotades naken under sin Las Vegas-semester tidigare den här månaden, kommer att känna sig "mindre ensam" när Kate-fotona publiceras.

Enligt BBC:s Paris-redaktion är bilderna suddiga och tagna med ett långt objektiv, men "det är helt klart det kungliga paret".