Man ihjälskjuten på parkering – ingen gripen

Publicerad 2021-06-01

En man i 30-årsåldern hittades strax före midnatt skjuten på en parkering i Hjulsta i norra Stockholm.

Han fördes till sjukhus i ambulanshelikopter men under morgonen meddelade polisen att mannen är död.

Polisen undersöker nu eventuella kopplingar till mordet i Husby tidigare under måndagen.

Klockan 23.53 larmades polisen av flera inringare från Hjulsta.

– De hade hört smällar som uppfattades komma från skjutvapen. I området påträffades en skottskadad man utomhus på en parkeringsplats, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Ett stort antal polispatruller och ambulanser ryckte ut till området.

– Jag hörde tre skott. Tio minuter senare kom flera polisbilar. Nu är det två ambulanser och en akutläkarbil här, sa ett vittne till Aftonbladet kort efteråt.

Även ett annat vittne hörde tre skott.

– Jag larmade 112 direkt. Det lät inte som att de kom från smällare. Inom tre minuter var det fullt med polisbilar här, säger hon.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus men dog av sina skador.

– Anhöriga är underrättade. Det är en man i 30-årsåldern. En förundersökning om mord är inledd och brottsmisstanken inkluderar även grovt vapenbrott, säger Per Fahlström.

Polisen var under natten på plats med bland annat hundpatruller och en helikopter spanade från luften.

– Vi har spärrat av brottsplatsen och letar efter gärningsmän med ett stort antal patruller. Vi gör dörrknackning och kontrollerar om det finns övervakningskameror, säger Per Fahlström.

Polisen uppger att flera gärningsmän sett lämna platsen springande efter skottlossningen. Enligt uppgifter till Aftonbladet har en pistol hittats i ett skogsområde inte långt från platsen.

Tidigare under måndagen sköts en man i ihjäl i närbelägna Husby i norra Stockholm. Polisen tittar nu efter eventuella samband mellan morden.

– Det är någonting som vi såklart undersöker noga, men det är alldeles för tidigt att uttala sig om ännu, säger Per Fahlström.

Ett vittne berättar att det hördes tre skott.