SD-ledamot har betalat miljonskuld: "Avslutat"

Niklas Svahn/TT

Publicerad 2024-04-05

David Perez är ordinarie ledamot i finansutskottet för Sverigedemokraterna. Arkivbild.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot David Perez har betalat av en skatteskuld på 8,5 miljoner kronor. Han tog länge strid i frågan.

”Jag anser därmed att ärendet är avslutat”, skriver Perez i en kommentar.

I november förra året förlorade David Perez mot Skatteverket i en skattetvist och skulden fastställdes till 8,5 miljoner kronor. Det slogs fast att Perez, som sitter i riksdagens finansutskott, lämnat ”oriktiga uppgifter” i sina deklarationer.

Det hela handlar om att miljoner i aktier slussats från Perez delägda bolag till skatteparadis, sammanlagt rör det sig om 44 miljoner kronor.

Till skulden tillkommer också ränta och rättegångskostnader, enligt Expressen.

Nu står det klart att Perez betalat skulden. Kammarrätten i Stockholm konstaterar i ett mejl att fallet är avslutat sedan november 2023, och när TT hör av sig till Sverigedemokraterna bekräftar de detta.

”David Perez har erlagt full betalning. Från partiets sida anser vi frågan vara utagerad”, skriver SD:s presstjänst. Perez säger att han respekterar domstolens beslut men inte delar deras bedömning.

TT har ställt frågan till Sverigedemokraterna om Perez betalat skulden ur egen ficka eller om partiet på något sätt bistått honom. Svaret blir att partiet inte har varit inblandat i skuldbetalningen.

Följ ämnen i artikeln