Uppgifter: Sköt mot ”fel” lägenhet med automatvapen – tre gripna

Publicerad 2024-03-30

Arkivbild.

En lägenhet i Göteborg besköts med automatvapen i torsdagskväll.

Men personen som drabbades tros inte ha varit måltavlan, enligt uppgifter.

En misstänkt skytt greps efter en jakt till skogs – och ytterligare två är gripna.

På torsdagskvällen larmades polisen om flera höga smällar i Örgryte i Göteborg.

På plats visade det sig att någon hade skjutit flera skott genom ett fönster till en lägenhet. Enligt uppgifter ska ett automatvapen ha använts och uppemot tio skott avlossats.

En person befann sig i lägenheten, men klarade sig utan skador.

Uppgifter: Sprang till skogs – kastade automatvapen

En stor polisinsats med bland annat helikopter inleddes därefter. Efter en stund kunde en person gripas i ett skogsområde, en bit från platsen. Polisen hittade även ett automatvapen som en av gärningsmännen tros ha kastat ifrån sig under flykten, enligt uppgifter.

Polisen har senare under helgen fått tag i ytterligare två personer som också tros ha varit inblandade i skjutningen. De två, samt personen som greps i skogen, har nu anhållits av åklagare.

– Det är tre unga män och de ska fortsätta höras. Det skulle kunna vara så att det kommer bli fler som frihetsberövas, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i Väst.

Ska ha skjutit mot ”fel” lägenhet

Enligt uppgifter misstänker polisen mannen som greps i skogen har kopplingar till gängmiljön. Men personen som bor i den beskjutna lägenheten tros dock inte ha varit den egentliga måltavlan, enligt källor.

– Vi inte kan utesluta att det är kopplat till gängmiljön. Men motivet kan jag inte uttala mig om i nuläget. Man har en uppfattning där, men det är ingenting man går ut med i nuläget, säger Peter Adlersson.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln