2-åring nära strypas av pytonorm – räddad av katt

Publicerad 2013-01-08

Mamman vaknade av jamanden - lyckades rädda barnet

Mitt i natten väcktes den australienska kvinnan av att katten jamade. När hon lyste med sin mobil fick hon syn på den mardrömslika bilden i sovrummet – en två meter lång pytonorm var virad runt hennes två år gamla dotter.

22-åriga Tess Guthrie beskriver händelsen, som ägde rum natten till lördag i den lilla staden Lismore i Australien, som en levande mardöm.

Den två meter långa pytonormen hade virat sig flera varv runt dottern Zaras arm och när Tess Guthrie såg vad som hände kastade hon sig över ormen.

– Jag trodde att ormen skulle döda henne, eftersom den var virat så hårt, säger hon till brisbanetimes.com.eu.

Ormen slog tillbaka

Pytonormen gjorde dock motstånd när Tess Guthrie kämpade för tvååringens liv - och bet dottern tre gånger i handen innan Tess Guthrie lyckades övermanna reptilen och kasta iväg den genom rummet. Hon ringde ambulans, som i ilfart förde dottern till sjukhus.

– Hennes lilla arm blödde riktigt illa från betten och allt jag kunde känna var blodet. Zara skrek och jag var hysterisk. Det var en chock att vakna upp till, säger Tess Guthrie till The Brisbane Times.

”Villa bara kramas”

Enligt Tex Tillis, från den lokala firman Tex Snake Removals, som kom till platsen för att ta bort ormen ville dock reptilen inte skada barnet - utan bara kramas. Pytonormar har ett infrarött synfält och söker sig till varma partier.

– Ormen ville inte på något sätt äta upp babyn - den försökte få till en gruppkram. I mörkret såg den babyn som en varm punkt, säger Tex Tillis till The Brisbane Times.