Kvinna hittade död bebis i påse

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-30

– Låg på gården i Stavanger

En kvinna i Stavanger i Norge hittade vid tiotiden i morse ett dött spädbarn på sin gård. Barnet låg insvept i en filt i en papperspåse.

– Helt fruktansvärt, säger en granne till VG Nett.

Kvinnan skulle gå till läkaren på fredag förmiddag när hon hittade påsen på gården. När hon såg att barnet i filten blev hon mycket chockad och sprang över till sin granne.

– Jag tittade också i påsen och såg att det var något under en filt. Påsen var inte tung. I början trodde det var en död katt, säger grannen till VG Nett.

Tillsammans larmade de polisen. Polisen begärde tidigt förstärkning från kriminalpolisen.

Grannar chockade

Barnet hittades i stadsdelen Våland i Stavanger, ett kvarter som grannarna beskriver som lugnt. Många i området är chockade, upgger VG Nett.

– Det är fruktansvärt när en sådan sak som händer, säger grannen Siren Paulsen.

En annan granne berättar att hon varit ute med hunden fyra gånger det senaste dygnet – men att det hela tiden varit lugnt och stilla. Hon har inte sett något speciellt hända.

– Jag tror mer att det är en tragisk familjehistoria än att det ligger några kriminella personer bakom dådet, säger hon.

Ber allmänheten om hjälp

Polisen ber nu allmänheten om hjälp för att ta reda på vad som hände.

– Vi vet inte varför barnet är dött och vi vet ingenting om vilka som är anhöriga. Vi måste ha i åtanke att det kan vara en tragisk händelse bakom när vi undersöker saken, säger Henry Ove Berg, stationschef vid Stavangerpolisen under en presskonferens.

Det är oklart om barnet är fullburet eller om det är ett foster. Det gick till en början inte att se barnets kön och hudfärg. Barnet har därför skickats för att undersökas på universitetet i Stavanger.