Clinton: ”Media är hårdare mot mig”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-05

Stämningen mellan demokraternas kandidater Obama och Clinton blir allt frostigare.

Clintons kampanj gör allt för att sätta ljuset på en fastighetsaffär som kan smutsa ner Obama – och anklagar samtidgt media för att låta honom komma allt för lätt undan.

Den fastighets skandal som Clintons kampanj har fokuserat på är Obamas nära kontakter med affärsmannen Antoin Rezko. Clinton har varit kritisk till Obamas nära kontakter med Rezko och menar att han har hjälpt Obama att köpa en hustomt till ett förmånligt pris. Rezko ska också ha försökt köpa sig en plats i senaten i Illinois genom att ge150 000 dollar till Obamas kampanj, skriver VG nett. Obama skänkte i sin tur pengarna till välgörenhet.

Clinton menar också att hon har blivit tuffare behandlad av pressen, och att Obama kommit undan kritisk granskning. På måndagskvällen var Clinton också med i en sketch i Satruday Night Live, där det framställldes som Obama kom lindrigt undan av pressen. Clintons kampanj har efter det använt sig av sketchen i kampanjen.

– Pröva att ersätta Obamas namn med mitt i den här historien och se hur ni skulle ha behandlat det om det var så, sa Hillary Clinton.

Hillary har också varit kritisk mot att en Obama-medarbetare antytt att Obama är kritisk mot NAFTA. Obama-kampanjen har också menat att Hillary var med och hjälpte sin man Bill Clinton att förhandla fram avtalen. NAFTA-avalen är impopulära i den för valet viktiga staten Ohio eftersom man anser att NAFTA har lett till att amerikanska varor har ersatts med import. 200 000 personer har förlorat sitt jobb i staten de senaste åren.

Obama tillbakavisar kritiken och menar att medierna har köpt Clintons anklagelser om att de inte har varit tillräckligt kritiska mot honom.

– Jag trodde inte att ni skulle gå på det, sa han till journalisuppbådet som omgav honom under tisdagen, och beklagade att anklagelserna, som han ser som en smutskastningskampanj från Hillarys kampanj fått så starkt fäste.