Mikael Damberg

Jimmie Åkesson till attack mot regeringen: ”Fegisar”

Av: 

John Granlund

NYHETER

KARLSTAD. Jimmie Åkesson riktade all sin kraft mot Socialdemokraterna i sitt tal på partiets landsdagar.

Han anklagade partiet för att ha raserat och förstört landet.

– Bort med sossarna, för här kommer vi, skanderade SD-ledaren.

Regeringspartiet Socialdemokraterna var i fokus när Jimmie Åkesson höll sitt tal på partiets landsdagar i Karlstad på lördagen som hålls under rubriken ”Vi såg det komma”.

SD-ledaren vände sig direkt till Socialdemokraterna och deras devis från den senaste S-kongressen, ”vi bygger landet”.

– Hur mycket ni socialdemokrater än försöker lura på oss ert falska påstående om att det är ni som bygger landet så vet vi att det är precis tvärtom. Ni bygger ingenting. Ni bara raserar och förstör det som andra har byggt upp.

Jimmie Åkesson håller sitt tal under SD:s landsdagar i Karlstad.

”Uttryck för ynkedom”

Åkesson kallade Socialdemokraterna för ”fegisar” och refererade särskilt till ett citat från en Aftonbladetintervju med Mikael Damberg (S) där inrikesministern nämnde att det funnits en ängslighet tidigare i S för att beskriva vissa problem av rädsla för att man inte ville ses som rasistisk.

– Det var det kanske tydligaste uttryck för ynkedom och ängslighet som jag någonsin hört från en svensk politiker, sa Åkesson.

”Juholtvibbar”

Han vevade också mot Magdalena Andersson (S) och hennes första dag som tillträdande statsminister och kritiserade att hon ”köpt Vänsterpartiets stöd genom att lova mer pengar till garantipensionärer”.

– Jag börjar redan känna lite Juholtvibbar, men det är kanske bara jag?

Han fortsatte sedan in på debatten om huruvida Sverigedemokraterna är ett ”blåbrunt” parti vilket ledande MP-politiker hävdat upprepade gånger.

– Socialdemokraterna har ju stått längst fram i en stor grupp av ynkliga, fega, människor med mobbar-mentalitet och gapat och skrikit ”rasist!” åt alla vi som vågat kritisera deras destruktiva politik. Tro mig, jag vet.

Vill ha fler fängelser

I talet slog Jimmie Åkesson fast att partiet vill skapa ett ”modernt folkhem” som vilar på ”tidlösa värden”. För att uppnå detta pekade han ut ett antal politikområden där han framför allt tryckte på partiets migrations- och rättspolitik, där han framhöll att polisen behöver stärkas med fler ”befogenheter och verktyg”. Han krävde också fler åklagare och ”fler fängelser och fler fängelseplatser”.

Jimmie Åkesson på SD:s landsdagar.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

SD:s valstrategi: Locka arbetarkvinnor och missnöjda moderater

ÄMNEN I ARTIKELN

Mikael Damberg

Socialdemokraterna

Sverigedemokraterna

Valet 2022

Karlstad

Rättspolitik

Jimmie Åkesson