Skolan: Dödsorsaken var en fallolycka på undre däck

Publicerad 2024-03-13

En elev på ett svenskt seglargymnasium dog igår i en tragisk olycka utanför Kanarieöarna.

Skolan bekräftar för Aftonbladet att orsaken var en fallolycka.

En gymnasieelev dog under en seglingsresa utanför Kanarieöarna den 12 mars. I ett mejl till Aftonbladet skriver skolan att dödsorsaken var en fallolycka som skedde på undre däck.

”Det var under tidig morgon, tisdagen den 12 mars som vår elev omkom efter en olyckshändelse som inträffade ombord på fartygets undre däck där sovhytter finns. Vid tillfället för fallolyckan var eleven inte delaktig i framförandet av fartyget”, skriver skolan i ett mejl till Aftonbladet.

Fartyget som klassen färdades i befann sig strax utanför ön El Hierro, Kanarieöarna. Enligt skolan var väderförhållandena lugna.

Krishantering aktiverad

Utbildningsresan som inleddes den 6 mars genomfördes som en del av klassens studiegång i årskurs tre och skulle pågå i ytterligare tre veckor.

Efter den tragiska olyckan har skolans krisgrupp aktiverats och har sedan igår arbetat tillsammans med medarbetare på skolan, besättningen på plats och polisen för att krishantera olyckshändelsen.

Medarbetare från skolan flögs ned till Kanarieöarna under tisdagen för att möta klassen och flyga med dem hem under onsdagen.

”Vårt fokus ligger just nu på att säkerställa att våra elever och medarbetare kommer hem och får det stöd som de behöver. På skolan har vi förstärkt vårt elevhälsoteam för att kunna möta de elever som behöver stöd under den närmaste tiden. Av respekt för de anhöriga kommer vi inte kunna ge några fler detaljer eller kommentera ärendet vidare”, skriver skolan.

Gran Canaria. Arkivbild.